Ledigt jobb

Medicinskt Ledningsansvarig till öppenvårdspsykiatrin Halland

Sista ansökningsdag: 28 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har cirka 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Dess tre verksamhetsområden är BUP, Vuxenpsykiatri Heldygnsvård och Vuxenpsykiatri Öppenvård. Det medicinska ledningsansvaret förvaltas i en parallell delegationsstruktur, med medicinskt ledningsansvariga läkare både lokalt på enheterna och övergripande för varje verksamhetsområde.

Arbetsbeskrivning

Vuxenpsykiatrin Öppenvård erbjuder dig ett spännande uppdrag som medicinsk ledningsansvarig för hela verksamhetsområdet! Din uppgift är att säkerställa att bästa praxis och medicinsk kunskap präglar alla vårdprocesser och arbetssätt i verksamheten.

Öppenvården erbjuder psykiatri nära invånarna, med mottagningar i varje kommun. Vid de större mottagningarna finns en utvecklad subspecialisering. Verksamhetsområdet har kommit långt med sitt systematiska förbättrings- och kvalitetsarbete. Våra riktlinjer för Bipolär Sjukdom belönades med årets förbättringspris på Bipolärdagen. En beroendepsykiatrisk vårdkedja byggd på modern kunskap håller på att slutföras. Innovativa lösningar har bidragit till att vi kunnat gå tvärt emot den nationella utvecklingen och halverat behovet av hyrläkare på ett år. Årets medarbetare inom Region Halland var en av våra driftiga och kunniga avdelningschefer. Öppenvården är en verksamhet som utveckas i rask takt och med höga ambitioner.

Vi söker dig som är psykiater och som vill arbeta heltid med det övergripande medicinska ledningsansvaret för öppenvården och förstärka den medicinska kvaliteten i alla vårdprocesser. Du kommer att arbeta med medicinsk utveckling och patientsäkerhetsfrågor, nära verksamhetschefen. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Kliniskt arbete av second- opinion karaktär och vårdplanering av komplexa ärenden ingår i arbetsuppgifterna – liksom handledning av psykiatriker och ST-läkare. Placeringsort är vid någon av öppenvårdens mottagningar. Val av mottagning är flexibelt, beroende på dina personliga förutsättningar och önskemål.

Uppdraget som verksamhetens medicinskt ledningsansvariga löper som ett fyraårigt förordnande, med ev. förlängning efter överenskommelse och avstämning. Du har en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, flerårig erfarenhet av arbete inom specialiteten och har en hög medicinsk kunskapsnivå. Du bär upp din legitimitet i läkarkollegiet och inför övrig personal genom en kombination av gedigen kunskap och genuin omtanke om patienternas behov. Du anstränger dig alltid för att hitta goda lösningar för de mest komplexa patienterna. I dialog med läkare och övrig personal bidrar du också till att ta fram bästa möjliga arbetssätt för verksamhetsområdet. Som person är du ambitiös, effektiv, kunnig och uppriktig. Du har en stark genomförandekraft. Du behöver också ha en god kommunikativ och social förmåga.

Det är meriterande att ha disputerat. Erfarenhet av chefskap och kunskap i modern förbättringsmetodik är meriterande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som medicinskt ledningsansvarig i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 28 februari. Referensnummer PSH 14/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Denada Aiff, Överläkare, Medicinskt ledningsansvarig

Telefon: 0700-822 671

Aslak Iversen, Verksamhetschef

Telefon: 073- 057 24 45

Björn Söderström, Hallands Läkarförening

Telefon: 0340- 48 10 00 (vxl)

Inger Bermild, Hallands Läkarförening

Telefon: 035-13 10 00 (vxl)