Ledigt jobb

Avdelningschef sökes till Operationsavdelningen, Hallands sjukhus Varberg

Sista ansökningsdag: 18 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Operations- och intensivvårdskliniken består av flera enheter som har ett nära samarbete för att ge högsta kvalitet och effektivitet i omhändertagandet av patienter under operation samt vid svår sjukdom eller skada. Kliniken har en Operationsavdelning med tillhörande Operationsmottagning och Dagoperation. Till kliniken hör även Intensivvårdsavdelning (IVA) med tillhörande Postoperativ avdelning och Sterilteknisk enhet. Verksamheten bedriver undervisning, kvalitets- och utvecklingsarbete med flera andra kliniker inom regionen. Vår verksamhet har cirka 250 anställda.

Till vår operationsavdelning söker vi nu en avdelningschef.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig då ett spännande uppdrag som avdelningschef där du företräder Region Halland som arbetsgivare. Som chef inom Region Halland har du två tydliga uppdrag; att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Kliniken är utvecklingsinriktad och det pågår många konkreta aktiviteter för att ytterligare förbättra de redan goda resultaten. Samarbetet med närliggande verksamheter är prioriterat och väl utvecklat.

Som avdelningschef leder, planerar och utvecklar du operation avseende kvalité och tillgänglighet. Med dig har du ytterligare en avdelningschef på operation. Du ansvarar för personal, arbetsmiljö samt ekonomi. Du samarbetar med avdelningschef för Operation, IVA och Steriltekniska enheten och är underställd biträdande verksamhetschef och ingår i klinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid chefs- och ledarerfarenhet och vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet. Erfarenheter från operationsverksamhet och kännedom om den verksamhetens förutsättningar är meriterande.

Som chef har du förmågan att se och förklara helhet. Du är bekväm med ett motiverande ledarskap. Du har insikten att fokus på kvalitet bidrar till goda resultat även för produktivitet, ekonomi och arbetsmiljö. Du förstår också vikten av god kommunikation, god samarbetsförmåga samt har god förmåga att leda mot våra uppsatta mål för verksamheten. Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i 4 år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 augusti. Referensnummer HS 202/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Maja Ewert, Verksamhetschef

Telefon: 0340-64 79 99

Anna Marzelius, Avdelningschef Operationsavdelningen

Telefon: 0340-64 69 58

Monica Johansson, Avdelningschef Operationsavdelningen

Telefon: 0340- 48 10 96

Upplysning om facklig representant lämnas av Ebba Gustavsson PA-konsult

Telefon: 035-13 11 45

Mobil: 073-344 53 22