Ledigt jobb

Barnhabiliteringen söker en Kurator

Sista ansökningsdag: 30 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Habiliteringen är en specialistverksamhet för utredning och uppföljning av barn, ungdomar och vuxna med tidigt förvärvade och varaktiga funktionshinder. Tjänsten är placerad på barnhabiliteringen där du kommer att arbeta tillsammans med arbetsterapeut, kurator, logoped, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med stödjande och krisbearbetande samtalskontakter, ge information om samhällsstöd och social lagstiftning. Du kommer även att hålla i samtal och information om funktionsnedsättningen till patient och närstående. Du ingår som en viktig del i ett av våra barnteam och kommer att ha ett nära, tvärprofessionellt samarbete med våra övriga yrkeskategorier kring våra patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av habilitering, teamarbete samt arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande. Tjänsten är förenad med t.ex. hem-, skol- och arbetsplatsbesök varför körkort B är ett krav. Verksamhetsbilar och cyklar finns att tillgå. Datorvana förutsätts.

Du har en god förmåga att skapa relationer till patienter och medarbetare. Du har lätt för att uttrycka dig på ett tydligt och pedagogiskt sätt i såväl tal som skrift. Vidare har du god initiativförmåga, flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vara delaktig i ett aktivt utvecklingsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. 75%
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde 2018-09-01 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 juni. Referensnummer ADH 54/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Emanuel Haak-Södervall, Avdelningschef

Telefon: 070-148 17 55

För information om fackliga företrädare hänvisar vi till växeln

Telefon: 035 - 13 48 00