Ledigt jobb

HR specialist kompetensförsörjning sökes till Region Halland

Sista ansökningsdag: 7 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Region Hallands verksamheter är beroende av ständig utveckling av medarbetarna för att leverera värde till hallänningen. I nationella jämförelser levererar Region Halland vård av hög kvalité. HR-funktionens allra viktigaste fokus är att stödja verksamheten så att Region Halland fortsatt har engagerade och kompetenta medarbetare och chefer, och en arbetsmiljö och arbetssätt som möjliggör kvalitet och produktivitet.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med i jakten på de bästa medarbetarna till Region Halland? Vi söker HR specialist med inriktning kompetensförsörjning till vårt nystartade team! Du kommer att få en viktig roll med att identifiera och attrahera rätt kompetens, professionalisera vår rekryteringstjänst och säkra regionens kompetensförsörjning.

Rollen som HR specialist kompetensförsörjning innebär att du kommer:
• Tillhandahålla kvalificerad rekryteringstjänst för chefer
• Arbeta med behovsanpassat angreppsätt i rekryteringen – du söker potentiella medarbetare och bygger upp rekryteringsunderlag för att på sikt matcha rätt uppdrag med rätt kandidat
• Samordna större rekryteringar, t ex sommarrekrytering
• Arbeta med intern rörlighet och matcha fram rätt kompetens med rätt uppdrag
• Genomföra regiongemensamma introduktionsdagar för nyanställda
• Arbeta tillsammans med chefer, HR Partners och HR strateger för att säkerställa kompetensförsörjningsarbetet i Region Halland
• Arbeta för att Region Halland ska bli den bästa livsplatsen

Du arbetar i ett team med ytterligare tre HR specialister där ni tillsammans kommer att utveckla verksamheten. Ni blir en viktig samtalspartner för rekryterande chefer i rekryteringsarbetet.

Placering i Halmstad men uppdrag förekommer i hela Halland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Är skicklig rekryterare och som gärna har erfarenhet av samordning av större rekryteringar, tex sommarrekryteringar.
- Har praktisk erfarenhet av att ge kvalificerat stöd till chefer i hela rekryteringsprocessen.
- Har kunskap om hur man jobbar med kompetensförsörjning och har förmågan att fånga kompetensbehov utifrån verksamhetens uppdrag och nuläge samt kan omsätta praktiskt arbete inom kompetensförsörjning.
- Har en djup förståelse för och kunskap om målgruppsanpassad rekrytering och har kompetensen kring vilka digitala kanaler som matchar målgruppernas kommunikationsmönster.
- Har en god förmåga att se verksamhetens utmaningar i relation till praktiskt rekryterings- och kompetensutvecklingsarbete.
- Har högskoleexamen, gärna från personalvetarprogrammet eller annan likvärdig utbildning

Du som person ser ett gott bemötande som en självklarhet i allt du gör. Du är saklig och objektiv i ditt förhållningssätt och agerar professionellt i varje möte. Du har även en god kommunikativ förmåga och kan i dialog med andra skapa förtroende för det du gör. Du vill ta ansvar för resultatet och agerar därefter genom att visa engagemang och drivkraft i det du gör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om du söker en utmaning i en förändringsintensiv miljö, drivs av att arbeta med människor och vill göra skillnad i en organisation som har ett samhällsviktigt uppdrag, är du mer än välkommen att söka! Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 7 maj. Referensnummer RK 8/17.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Indre Grimpe, HR chef

Telefon: 070-686 51 94

Lars Ek, Vision

Telefon: 070-653 47 51

Dragica Grahovac , SACO

Telefon: 070-430 55 16