Ledigt jobb

Avdelningschef Verksamhetsstöd IT Vård, Halmstad/Varberg

Sista ansökningsdag: 7 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionservice levererar servicetjänster till Region Hallands kärnverksamheter. Medarbetarna utför tjänster inom serviceområdena teknik, fastigheter, kost, städ, vaktmästeri, logistik, administration, utbildningar & event, upphandling, intranät, kommunikation och it/tele. Regionservice målsättning är att utveckla en effektiv och rationell service med hög kvalitet.

IT-service är Region Hallands utförarorganisation inom IS/IT-området (informationssystem/informationsteknologi) och verksamheten består för närvarande av fem avdelningar. Servicedesk IT och Tele ger användarsupport och registrerar ärenden och beställningar inom området. IT Klient & Skrivare har som huvuduppgift att ge support och service på Region Hallands datorer och skrivare. IT Server & Kommunikation ansvarar för drift och underhåll av Region Hallands IT-infrastruktur där drygt 600 servrar utgör en stor del. IT Applikation bemannar huvudsakligen roller i IT-nära systemförvaltning och har inom området olika funktions- och utvecklingsuppdrag. Avdelningen bemannar också projekt inom området. IT Verksamhetsstöd har som huvudsakligt uppdrag att bemanna roller i verksamhetsnära systemförvaltning. Avdelningen bemannar också projekt och strategiska uppdrag inom området.

Arbetsbeskrivning

Region Halland har infört strukturerad systemförvaltning av IT-stödet. Vi arbetar i verksamhetsnära och IT-nära roller. Ett av Verksamhetsstöds uppdrag är att bemanna verksamhetsnära roller i systemförvaltningen, som ett komplement till att verksamheten bemannar med egna resurser.

Verksamhetsstöds uppdrag växer och vi behöver nu dela upp verksamheten i två samverkande avdelningar. En med inriktning mot vårdens IT-system och en med inriktning mot verksamhetsstöds övriga uppdrag.

Som avdelningschef kommer du att ingå i IT/Teleservice ledningsgrupp. Avdelningen har två utbudspunkter, Halmstad och Varberg.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som vill leda en avdelning som har fokus på verksamhetsstöd till vårdens IT-system. Du ska också medverka i att förvalta, vidareutveckla och coacha det övergripande uppdraget för verksamhetsstöds två avdelningar.

Du har:
• Intresse och erfarenhet gällande vårdens IT- stöd
• Tidigare erfarenhet från arbetsledande befattningar
• Stor förmåga att involvera flera målgrupper
• Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens
• Gärna erfarenhet av praktiskt arbete i vården
• Erfarenhet från utvecklings-/förändringsarbete
• God förmåga att skapa relationer

Som person bör du vara prestigelös, social och ha lätt för att samarbeta. Du bör även vara välstrukturerad, noggrann och ha en stark egen drivkraft. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort erfordras, då tjänsten kräver resor inom länet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 7 april. Referensnummer RGS 23/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Ulla Sundberg, Områdeschef

Telefon: 035-17 96 70

Ulf Eriksson, Avdelningschef

Telefon: 0340-48 17 91

Elin Larnemo, Vårdförbundet

Telefon: 035-13 10 94

Inger Ivarsson, Vision

Telefon: 0340-48 17 98

Özlem Arabaci, SACO

Telefon: 035-13 11 00