Ledigt jobb

Överläkare sökes till framtidens psykiatriska heldygnsvård, Varberg

Sista ansökningsdag: 15 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Heldygnsvården i Varberg samarbetar med de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Kungsbacka, Varberg och Falkenberg. Upptagningsområdet bebos av drygt 175 000 invånare. Heldygnsvården i Varberg består av följande vårdenheter:
• Psykiatriska akutmottagningen och psykiatriska intensivvårdsavdelningen (PIVA), 8 vårdplatser
• Vårdavdelning för LRV-vård (med hela Region Halland som upptagningsområde, avdelning 21), 12 vårdplatser, samt en öppenvårdsverksamhet kopplat till avdelningen
• Allmänpsykiatrisk vårdavdelning (avdelning 22), 16 vårdplatser
• Vårdavdelning för psykossjuka patienter (avdelning 23), 16 vårdplatser
• Vårdavdelning för patienter med missbruk och beroende (avdelning 24), 12 vårdplatser

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi överläkare till tre av våra avdelningar i Varberg, PIVA, avdelning 21 och avdelning 24. Vi är inne i en intensiv utvecklingsfas och vi behöver hitta nya vägar att bedriva psykiatrisk heldygnsvård för att skapa en god arbetsmiljö i en patientcentrerad vård. Vårt framtida utvecklingsarbete fokuserar på att fortsätta utveckla vårdinnehållet inom vår heldygnsvård – vill du vara med att utforma framtidens heldygnsvård i Psykiatrin Halland?

Som överläkare på heldygnsvården i Varberg kommer du att ansvara för en avdelning och arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter som förekommer på en psykiatrisk slutenvårdsavdelning. Du förväntas vara medicinskt ledningsansvarig och bedriva ett aktivt utvecklingsarbete tillsammans med avdelningschefen.

Deltagande i bakjourslinjen i Varberg ingår i arbetet. Som överläkare på heldygnsvården i Varberg deltar du även i dagbakjourslinjen samt i konsultarbetet gentemot de somatiska klinikerna vid Hallands Sjukhus Varberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Du ska vara intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor och ha ett brett psykiatriskt intresse. Som person är du målmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt, du har goda ledaregenskaper och god förmåga att kommunicera kring dina kliniska bedömningar och beslut. Du värderar evidens och sätter den i sitt sammanhang avseende klinisk erfarenhet och praxis. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 15 mars. Referensnummer PSH 17/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Magnus Oléni, Verksamhetschef

Telefon: 070-346 37 57

Björn Söderström, Hallands Läkarförening

Telefon: Växel 0340-48 10 00