Ledigt jobb

Synpedagog sökes till Syncentralen, Halmstad

Sista ansökningsdag: 25 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 600 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Syncentralen är en länsövergripande verksamhet som arbetar med utgångspunkt från Halmstad och Kungsbacka. Målgruppen är personer som har så nedsatt synförmåga att det är svårt att läsa vanlig skrift eller med synens hjälp orientera sig – eller har motsvarande svårighet i den dagliga livsföringen. Vi arbetar i team som består av synpedagog, optiker, kurator, Datateam, sekreterare och ögonläkare. Syncentralen ingår i verksamheten Kommunikation där också Hörselvård, Resurscentrum för Kommunikation Dako och Tolktjänst ingår.

Arbetsbeskrivning

I samarbete med övriga i teamet omfattar arbetet bland annat kartläggning för vuxna personer med synnedsättning, att tillsammans med patienten utforma en rehabiliteringsplan, träning av kompensatoriska tekniker samt utprovning, inträning och anpassning av hjälpmedel. Besöken sker till största delen på Syncentralen men besök sker också i patientens närmiljö varför du behöver ha körkort.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är pedagog, sjukgymnast, arbetsterapeut eller har liknande högskoleutbildning och bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av synrehabilitering är meriterande.

Du är en person med engagemang, drivkraft och förmåga att samarbeta. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och tycker om att arbeta i team i nära samarbete med dina kollegor. Du kan självständigt planera och genomföra ditt arbete mot de mål vi tillsammans har satt upp för verksamheten och du är van datoranvändare. Du har ett stort intresse för att arbeta med människor, både individuellt och i grupp samt har förmågan att se möjligheter istället för hinder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde snarast. Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-06-30 med ev. möjlighet till förlängning.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 25 mars. Referensnummer ADH 31/18.

Övrigt

Vi kommer att hålla intervjuer den 6/4-18.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Eva Kalén, Avdelningschef

Telefon: 070-67 81 808

E-post: Eva.Kalen@regionhalland.se

Katrin Larsson, Synpedagog

Telefon: 035-14 61 71

E-post: Katrin.Larsson@regionhalland.se

För kontakt med facklig företrädare hänvisas till Anna Arnskill, HR-partner

Telefon: 0721-55 27 49