Ledigt jobb

Nämndtjänsteman till Social hållbarhet, Regionkontoret Halmstad

Sista ansökningsdag: 5 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en nämndtjänsteman för lokala nämnder i Laholm och Kungsbacka. Som nämndtjänsteman ansvarar du för processerna kring nämndens verksamhetsplan, ekonomi och uppföljning. Fokus är att verka för en jämlik och positiv hälsoutveckling i linje med visionen om Halland – bästa livsplatsen.

I uppdraget som nämndtjänsteman ansvarar du för beredning, verkställande och uppföljning av nämndens ärenden. Arbetet handlar om att stötta nämnden att bedriva ett utvecklingsarbete för en socialt hållbar samhällsutveckling. I ditt uppdrag ingår att representera nämnden i samverkan både inom Region Halland och externt.

Du är en del av arbetslaget inom verksamheten social hållbarhet och bidrar till det gemensamma utvecklingsarbetet tillsammans med övriga kollegor. Genom dig levererar verksamheten tjänstemannastöd till två specifika lokala nämnder och du arbetar nära politiken.

Som nämndtjänsteman arbetar du nära politiken och håller ihop processerna kring nämndens arbete. I uppdraget som nämndtjänsteman ingår att:
• Bereda och följa upp ärenden
• Ansvara för planering, uppföljning och redovisning av nämndens verksamhet och ekonomi
• Initiera, samordna och ibland leda strategiska utvecklingsarbeten och processer
• Omvärldsbevaka och förse nämnden med aktuell kunskap inom social hållbarhet

Social hållbarhet är ett verksamhetsområde inom Regional utveckling med uppdrag att skapa långsiktig tillväxt och utveckling i Halland. Här finns övergripande regionalt arbete som rör inkludering, jämlik hälsa, skola och utbildning, arbete, integration och mångfald. Vi arbetar i samverkan med ett stort antal aktörer och har ofta rollen att samla, samordna och driva gemensamma utvecklingsprocesser utifrån aktuell forskning och analys.

Region Hallands lokala nämnder:
Lokala nämnderna har till uppdrag att verka för en jämlik och positiv hälsoutveckling i visionen om Halland - bästa livsplatsen. God hälsa hos befolkningen är en avgörande faktor för tillväxt och välfärd inom regionen och en grundbult i en socialt hållbar utveckling. Nämndens arbete präglas i hög grad av samverkan med välfärdens aktörer och en viktig del av arbetet utgörs av dialoger, både med aktörer och medborgare.
Tjänsten har sin placering i Halmstad, men rollen innebär ett stort antal resor i tjänsten till framförallt Laholm och Kungsbacka.

Kvalifikationer

Du bör ha en relevant högskole- eller universitetsutbildning, gärna med statsvetenskaplig inriktning eller offentlig förvaltning. Du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, gärna med motsvarande arbetsuppgifter som här är aktuella. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nära samarbete med politik, kanske i rollen som controller, tjänsteperson eller motsvarande. Ansvar för samverkan på taktisk eller strategisk nivå är också meriterande.

Funktionen nämndtjänsteman ställer höga krav på systemkompetens med förmågan att förstå och hantera komplexa system och svåra frågor. Du har även ett intresse för grundläggande förvaltningsfrågor, att formulera och följa upp verksamhetsplan inklusive budget.

Du är resultatinriktad, strukturerad, utvecklingsinriktad och lyhörd. Du är trygg och stabil, har lätt att lära nytt och anpassa dig till vad situationen kräver samt har lätt för att ta direktiv och är prestigelös. Då vi arbetar i team är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, ta initiativ och föreslå förbättringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 5 maj. Referensnummer RK 10/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Boel Abelson-Crossley, Verksamhetschef

Telefon: 035-17 98 83

E-post: boel.abelson-crossley@regionhalland.se

Fredrik Solvang , Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Karin Nordstrand, Vårdförbundet

Telefon: 035-17 96 82

Majlis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-55 39 00