Ledigt jobb

Undersköterska med LAB-intresse sökes till Vårdcentralen Särö

Sista ansökningsdag: 26 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna vårdcentralerna, Folktandvården, en Palliativ vårdavdelning och våra särskilda uppdrag; TILMA-läkemedelsberoende, Barn och ungas psykiska hälsa samt Sprututbyte. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård till invånarna. För Vårdcentralen Halland är det hälsofrämjande och patientnära arbetet i fokus. Gott bemötande och hög tillgänglighet är ledord för att möta våra invånares behov. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär att ha huvudansvar för laboratorieverksamheten på vårdcentralen. Du ska se till att riktlinjer följs och att LAB håller en hög kvalitet, därför är det viktigt att du är intresserad av och håller dig uppdaterad kring vad som händer inom området. I rollen ingår också att fungera som bollplank för kollegor kring LAB-frågor. Sedvanlig provtagning på barn, ungdomar och äldre ingår i arbetsuppgifterna. Vid behov kommer du även att stötta upp på vårdcentralens läkarmottagning vid tillfällig frånvaro.

Vårdcentralen Särö är den nordligaste vårdcentralen i egen regi och har cirka 30 medarbetare. Vi finns belägna mitt i Särö centrum och har cirka 7 000 personer listade hos oss. Utöver läkarmottagning finns även distriktssköterskemottagning, laboratorium, astma/KOL och diabetesmottagning. Vi har särskilda mottagningar för rökavvänjning, riskbruk samt resevaccination. På vårdcentralen finns även BVC, sjukgymnastik, arbetsterapi, psykologmottagning samt ett rehabteam. Verksamheten är HBTQ-diplomerad, vi ser till allas lika värde. I vårt uppdrag ingår också ansvar för ett särskilt boende för äldre. Vägg i vägg med vårdcentralen ligger apoteket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med ett brinnande intresse för LAB-verksamhet. Du har tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral och stor erfarenhet av provtagning. Meriterande är erfarenhet av journalsystemet VAS. Vi ser gärna att du har ett visst tekniskt intresse, då det är en del apparatur inom LAB.

Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och för dig är det självklart att patientens behov står i centrum. Du tycker om och känner dig trygg med att arbeta självständigt men har också en mycket god förmåga att samarbeta. Som person är du flexibel och har förmåga att prioritera. Du har en positiv attityd och gillar utmaningar.
En egenskap vi priorierar högt är gott bemötande och att du kan anpassa ditt bemötande till olika situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift samt god datorvana.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 maj. Referensnummer NSVH 75/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Birgitta Ekman, Vårdcentralschef

Telefon: 073-850 17 70

Iréne Johansson, Vårdförbundet

Telefon: 031-92 95 13