Ledigt jobb

Överläkare inom lungmedicin sökes till Medicinmottagningen, Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 22 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Kungsbacka är en av Sveriges mest expansiva kommuner med drygt 80 000 invånare. Sjukhuset erbjuder omfattande specialistvård med hög kvalitet och mycket god tillgänglighet. På sjukhuset finns mottagningsverksamhet inom medicin, kirurgi, ortopedi, urologi, öron-, näsa- och hals, ögon, gynekologi, samt barn- och ungdomsmedicin. Vidare finns en vårdavdelning för geriatrisk vård/rehab, palliativ vård och postoperativ korttidsvård. Operationsavdelningen har en omfattande dagkirurgisk verksamhet. På sjukhuset finns även en välutrustad röntgenavdelning.

Arbetsbeskrivning

Allergi-, lungteamet består av två läkartjänster, två sjuksköterskor, två medicinska sekreterare, biomedicinsk analytiker samt vid behov dietist.
Teamets medlemmar har ett stort intresse av verksamhetsutveckling och behöver nu dig som vill vara med och leda denna utveckling. Hör gärna av dig för mer information till undertecknade om tjänsten och verksamheten.

Medicinmottagningen i Kungsbacka är organiserad i team inom allergologi, lungmedicin, kardiologi, diabetes/endokrin, hematologi, neurologi, gastroenterologi samt AK-mottagning. Självständiga sjuksköterskemottagningar ingår och vi har en stor välfungerande dagsjukvård.

Vi har ett gott samarbete både med närsjukvården och övriga sjukhus i Halland.
Flera av läkarna ingår i olika terapigrupper i Hallands läkemedelskommitté.

Regelbunden fortbildning förekommer externt och internt på kliniken.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad läkare, med specialistkompetens inom lungmedicin, som har intresse av att arbeta med mottagningsverksamhet i öppenvård.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet; för att lyckas i rollen krävs en god samarbetsförmåga men också att du kan arbeta självständigt. Vi ser även att du är en flexibel och ansvarstagande person som har lätt för att ta initiativ.

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 50%. Se Övrigt!
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Tillträde
Tillträde 2017-08-21 eller enligt överenskommelse. Vikariat sex månader med möjlighet till tillsvidareanställning.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 22 maj. Referensnummer HS 107/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Marita Edsö, Verksamhetschef

Telefon: 0300-56 50 00 (vxl)

Jesper Magnusson, Överläkare

Telefon: 0300-56 50 00 (vxl)

Anders Jönsson, Läkarförbundet

Telefon: 0300-56 50 00 (vxl)