Ledigt jobb

HR strateg inriktning kompetensförsörjning till Region Halland

Sista ansökningsdag: 26 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 600 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Region Hallands verksamheter är beroende av ständig utveckling av medarbetarna för att leverera värde till hallänningen. I nationella jämförelser levererar Region Halland vård av hög kvalité. HR-funktionens allra viktigaste fokus är att stödja verksamheten så att Region Halland fortsatt har engagerade och kompetenta medarbetare och chefer, och en arbetsmiljö och arbetssätt som möjliggör kvalitet och produktivitet.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad genom att driva regionens strategiska kompetensförsörjningsarbete? Vi söker HR strateg med inriktning kompetensförsörjning till vår HR avdelning, Du kommer att få en viktig roll med att skapa strategier och strukturer för regionens kompetensförsörjningsarbete - identifiera och attrahera medarbetare, få de att stanna och utvecklas samt skapa värde ur kunskap.

Rollen som HR strateg i kompetensförsörjning innebär att du kommer att:

• Ansvara för att strategier och verktyg i HR kompetensförsörjning är utformade så ett förväntat resultat kan uppnås
• Utforma strategier för att säkerställa att organisationen har förmåga att leverera/klara sitt uppdrag både nu och i framtiden.
• Ansvara för övergripande analys av kompetens och kompetensbehov, kopplat till strategisk kompetensförsörjning
• Samverka med interna och externa intressenter såsom kommuner och SKL med flera
• Säkerställa kvalitet och resultat i det löpande HR-arbetet genom dialog och uppföljning med regiongemensamma specialistfunktioner
• Leda arbetsgrupper med ansvar och mandat för att nå överenskommet resultat
• Ansvara för omvärldsanalys och verksamhetsanalys i Region Halland
• Bereda ärenden till politik

Region Hallands HR organisation består av HR strateger, HR specialister och HR partners. Du kommer att arbeta närmst med ytterligare två HR strateger inom kompetensförsörjningsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har akademisk examen inom HR området
• Har några års erfarenhet av brett HR arbete
• Är väl insatt i metodiken och processer hur kompetensförsörjningsarbete behöver bedrivas och läggas upp och du har en förmåga att anpassa strategierna och arbetssätten utifrån var verksamheten befinner sig
• Kan bedöma och prioritera förändringsinitiativ, förändringskraft och förändringstakt, både ur ett medarbetarperspektiv och ur ett arbetsgivarperspektiv
• Har projektledarkompetens, dvs kan konkretisera leveranser, mål och delmål, planera och strukturera. Agerar utifrån plan och säkerställer kvalitet i leveranser
• Har förmåga att utveckla relationer och samarbeten på olika nivåer i organisationen
• Kan förbereda tydliga underlag för politiska beslut

Du som person är van att driva ett utvecklingsarbete och kan hantera både mot- och framgångar. Du kan förklara HR-processer och arbetssätt ur ett verksamhetsperspektiv och är skicklig på att beskriva problem och vad olika alternativa lösningar kan innebära. Du tar självständigt ansvar för och driver frågor samt leder projekt för att skapa goda resultat. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att bygga förtroendefulla relationer och är van att navigera i komplexa organisationer. Slutligen är du en god organisatör och har förmågan att se helheten och prioritera.

Om du söker en utmaning i en förändringsintensiv miljö, drivs av att arbeta med människor och vill göra skillnad i en organisation som har ett samhällsviktigt uppdrag, är du mer än välkommen att söka!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Huvudplacering Halmstad men uppdrag förekommer i hela Halland. Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 augusti. Referensnummer RK 34/18.

Övrigt

Vi läser inkomna ansökningar löpande och kan komma att ta kontakt med dig för en första telefonintervju under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Indre Grimpe, HR-chef

Telefon: 070-653 47 51

Lennart Johansson, Vision

Telefon: 070-653 47 51

Dragica Grahovac, SACO

Telefon: 070-430 55 16