Ledigt jobb

Folkhögskolelärare till Filmlinjen Katrinebergs folkhögskola

Sista ansökningsdag: 23 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Katrinebergs folkhögskola ligger i samhället Vessigebro, 10 km nordost om Falkenberg. Skolan har funnits sedan 1873 och är en av landets äldsta folkhögskolor. Region Halland är skolans huvudman. Skolan har ca 200 vuxenstuderande elever varav 80 bor på skolans internat. Vi bedriver också kurs- och konferensverksamhet

Filmlinjen har funnits som egen linje sedan 1990, och är en ettårig utbildning med möjlighet till ett påbyggnadsår. Utbildningen finns i Vessigebro, Falkenbergs kommun, mitt i Halland. Målsättningen är att ge breda grundläggande kunskaper i rörlig bild/filmproduktion för att kunna närma sig ett personligt berättande samt förbereda deltagare för högre utbildning eller arbete inom området. Tidigare deltagare från linjen är idag väl etablerade filmarbetare och/eller kreatörer i filmbranschen. Undervisningen bedrivs i ett nybyggt filmhus, Studio 114 med inspelningsstudio, biograf redigeringsrum, ljudstudio mm. Tillsammans med skolans Skådespelarlinje bedrivs ett flertal gemensamma projekt där vi arbetar med skådespeleri, regi mm. Tillsammans med resurscentrum Film i Halland, med bas på Katrinebergs folkhögskola, bedrivs filmstöd till filmare genom utlåning av teknik och kurser inom film. Tillsammans med Kultur i Halland – Film bedrivs strategiskt arbete för utvecklingen av filmen i Halland.

Vi söker nu en filmlärare till Filmlinjen på Katrinebergs folkhögskola på heltid tillsvidare med start hösten 2018.

Arbetsbeskrivning

- Undervisning och handledning inom alla områden som berör film och rörlig bild.
- Att tillsammans med kollegor ansvara för och upprätthålla arbetsflöde i ljudstudio, redigeringsrum samt för den övriga tekniken och utrustningen.
- Att delta i det övergripande arbetet för hela folkhögskolan.

Du kommer att, tillsammans med kollegor, få möjlighet att vara med att planera, forma, och utveckla en av de mest etablerade grundläggande filmutbildningarna i Sverige.

Kvalifikationer

- Yrkesverksam inom film och rörlig bild-området. Meriterande är konstnärlig utbildning och/eller verksamhet.
- Lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och erfarenhet från liknande verksamhet.
- Kunskap och kännedom om folkhögskolans särart och pedagogiska grundsyn.
- Goda språkkunskaper i engelska.
- Grundläggande IT- kunskaper samt färdigheter/kunskaper i program relevanta inom området.
- Kunskap om digitalt arbete med rörlig bild, kameror, redigering, format mm är ett krav.
- B - Körkort
- Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Du ska kunna filmens hantverk från grunden, och ha erfarenhet av att handleda från idé till färdigt verk som når en publik. Du ska ha stor kunskap om filmberättande filmteoretiskt såväl som praktiskt. Du ska delta i utveckling av filmlinjen lokalt, regionalt, nationellt, och internationellt. Möjlighet kan finnas för tjänstledighet för eget filmkonstnärligt arbete. Goda kontakter i filmbranschen är meriterande.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 1 augusti
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 23 februari. Referensnummer KS 2/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Peter Carlsson, Rektor

Telefon: 070 623 15 09

Ulf Järphag, Förbundet Folkhögskollärarna

Telefon: 0346-575 00

Madelene Karlsson, Lärarnas Riksförbund

Telefon: 035-22 76 25