Ledigt jobb

Agil Coach sökes till Region Halland

Sista ansökningsdag: 22 april Ansök nu

Region Halland står inför ett nytt skede inom IT och digitalisering, där förändrade utmaningar kräver nya roller och talanger. Vi söker därför stjärnor till ett helt nytt team, som kommer få ta sig an spännande och utvecklande utmaningar inom en komplex organisation. Vi brinner och får energi av att vara med och göra Halland till Bästa Livsplatsen!

Som Agil Coach tillhör du Regionkontoret, vilken är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja Regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst -för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

En av Region Hallands stora utmaningar de kommande åren är att möta den förändrade kravbild som en allt mer digital omvärld innebär. Därför bildar vi nu en ny funktion för IT-styrning och strategisk utveckling. Den nya funktionen innebär ett strategiskt team med 6-8 personer som arbetar tillsammans med våra olika verksamheter, våra ledningar och alla våra medarbetare som arbetar med IT i olika roller. Du kommer direkt in i uppbyggnadsfasen och har därmed alla möjligheter att vara med och forma vår framtid tillsammans med en dynamisk och energisk grupp. Professionellt får du möjlighet att utvecklas samtidigt som du får användning av din erfarenhet och chansen att implementera dina idéer.

Arbetsbeskrivning

Har du erfarenhet av agil coachning eller scrum? Vill du vara med och bygga en framtida agil organisation? Som Agil Coach kommer du ha en central roll i den förändringsresa vi är inne på med syfte att få till en snabbare och mer snabbfotad organisation som har fokus på kundnytta och digitalisering.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:
•Arbeta systematiskt med att utveckla arbetssätt och verktygslåda i vår IT-förvaltningsmodell med lean/agilt som utgångspunkt.
•Utveckla förvaltningsmodellen så att den anpassas till ett agilt förhållningssätt.
•Utbilda och coacha de olika rollerna och arbetsgrupperna.
•Stödja medarbetare som innehar de olika rollerna i modellen.
•Utveckla arbetslagets kundorienterade arbetssätt.
•Genomföra workshops och seminarier.

I din roll kommer du att coacha arbetsgrupper som kommit olika långt i sin agila resa och kommer därför behöva vara duktig på att anpassa dina metoder och tillvägagångssätt baserat på gruppens förutsättningar.

Kvalifikationer

Du brinner för att förmedla kunskap kring metoder som Lean, Scrum och KanBan. Du har en akademisk utbildning på högskolenivå i botten, flera års erfarenhet inom området och gärna en certifiering inom Agil metodik, coachning eller liknande.

Vi ser även att du har:
• Gedigen erfarenhet av att ha arbetat i ett agilt team, att arbeta iterativt är det naturliga.
• Erfarenhet av att införa t ex Scrum i en större organisation.
• Erfarenhet av hur man kan arbeta agilt med både utveckling och förvaltning.
• Vana av att arbeta i, och hantera, förändring.

Som person är du inte rädd för att testa nya arbetssätt och kan, utifrån resultatet, ta beslut om nya tillvägagångsätt för att nå målen. Du arbetar hårt och lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete och har förmågan att fokusera på målen och arbetar tills önskade effekter är uppnådda. Du agerar även effektivt när förutsättningar förändras och anpassar dig till nya omständigheter.

Vidare söker vi dig som arbetar bra med andra människor samt agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Du ska även vara duktig på att utveckla relationer, kunna identifiera nyckelpersoner som är viktiga för att uppnå resultat samt få dina medarbetare och kunder att förstå och följa målets riktning. Du ska vara kundorienterad i ditt arbetssätt och bör alltid försöka ge bästa möjliga service. Slutligen ser vi att du är nyfiken och har ett genuint intresse av IT och digitala kundmöten och att du håller dig löpande uppdaterad om vad som händer inom branschen. Det är även viktigt att du har en förståelse för vad som finns på marknaden idag och vad som kan komma att bli aktuellt i framtiden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 22 april. Referensnummer RK 6/18.

Övrigt

I denna rekrytering utgår vi från ett löpande urval och kandidater kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Måns Arnrup, IT-direktör

Telefon: 070-377 45 38

Maj-Lis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-76 19 00

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88