Ledigt jobb

Smittskyddsläkare sökes till Smittskydd Halland, Halmstad

Sista ansökningsdag: 18 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Smittskydd Halland är organisatoriskt knutet till regionkontorets Hälso- och sjukvårdsavdelning och dess avdelning för kvalitet. Lokalmässigt är enheten placerad på Hallands sjukhus i Halmstad. Utöver smittskyddsläkaren finns 1,75 tjänst smittskyddssjuksköterska och en halvtid assistent. Nuvarande smittskyddsläkare går i pension under våren/sommaren 2018 och nu söks en ersättare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill leda smittskyddsarbetet i Region Halland. Vid din sida kommer du att ha ett välfungerande team av erfarna medarbetare inom smittskydd. Arbetet är långsiktigt och strategiskt och består av många delar. Kommunikation och nätverkande är en stor del av arbetet.

Smittskyddsläkaren är en egen myndighet med ansvar att planera, organisera och leda smittskyddet inom Landsting/Region och tillsätts av regionstyrelsen. Stor vikt läggs på stöd till och samverkan med hälso- och sjukvården, kommunerna och andra i deras smittskyddsarbete genom att fortlöpande följa smittskyddsläget och verka för att förebyggande åtgärder vidtas, liksom på utåtriktad verksamhet i ett brett kontaktnät med flertalet samhällsfunktioner, inkluderande allmänhet och media.

Inom Region Halland ingår ledarskap för Strama Halland tillika terapigrupp infektion och för terapigrupp vaccin.

Verksamheten utgår från Halmstad men ansvaret omfattar hela regionen. Resor ingår därför som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar eller klinisk mikrobiologi (bakteriologi/virologi) och med flerårig erfarenhet av specialistområdet. Om du även har smittskyddserfarenhet så är det en fördel.

Intresse, kunskap och tidigare praktisk erfarenhet inom smittskydd, infektionsepidemiologi eller folkhälsoarbete är en merit.

Du har lust att leda och har tidigare ledarerfarenhet. Du är kommunikativ, pedagogisk, strategisk och har ett brett kontaktnät som blir till nytta i din roll. Du har mediavana. Du är strategisk och arbetar i nätverk.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde under våren 2018, enligt överenskommelse. Överlappningstjänstgöring med företrädaren är möjlig.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 april. Referensnummer RK 34/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Mats Erntell, Smittskyddsöverläkare

Telefon: 035-131 613, 0703-191 613

Ann-Sofi Isaksson, Verksamhetschef kvalitet

Telefon: 0722-33 88 00

För uppgift om fackliga företrädare, v g kontakta Pontus Engberg, HR-partner

Telefon: 0725-01 13 20