Ledigt jobb

Avdelningschef sökes till Vuxenpsykiatrimottagningen, Laholm

Sista ansökningsdag: 26 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Vuxenpsykiatrimottagningen i Laholm har ett upptagningsområde på cirka 24 000 invånare. Mottagningen samarbetar med kommunens olika enheter, samt med självklarhet till de specialiserade mottagningarna och den psykiatriska heldygnsvården i Halmstad. Mottagningen ansvarar för att personer som lider av allvarlig psykisk störning eller sjukdom erbjuds kvalificerad utredning, diagnostik, behandling, psykiatrisk omvårdnad, rehabilitering och vårdplanering. De svårast sjuka och deras anhöriga uppmärksammas särskilt och prioriteras. På Vuxenpsykiatrimottagningen i Laholm arbetar 10 personer – läkare, sjuksköterskor, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare. Mottagningen präglas av väl fungerande strukturer och samarbete med vårdgrannar, god kompetens och kontinuitet i bemanningen samt en positiv och professionell anda.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som avdelningschef är ett omväxlande och dynamiskt arbete där du som chef förväntas leda enheten mot uppsatta mål med ansvar för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du svarar för planering, samordning, kvalitetssäkring och väljer arbetsformer så att medarbetarnas kompetens, engagemang och delaktighet tas till vara. Du förväntas att tillsammans med MLA (medicinsk ledningsansvarig) driva avdelningens utvecklingsarbete framåt och där du som chef skapar och stödjer en kultur som präglas av ständiga förbättringar. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård. Erfarenhet från hälso- och sjukvård samt arbete i ledande ställning är meriterande. En förutsättning för att lyckas och trivas som avdelningschef hos oss är att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och klarar av att lösa problem som uppstår i arbetet. Du har en förmåga att arbeta strukturerat och engagerat och du vill vara med och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du sätter fokus på att driva, utveckla, anpassa och ständigt förbättra verksamheten och tillsammans med medarbetarna skapar du en väl fungerande vårdorganisation och ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen. Goda kunskaper kring Lean och besläktade metoder för modern sjukvårdsutveckling är viktigt för att fungera som chef hos oss. Som ledare skapar du delaktighet och engagemang som får andra att växa. Du har också ett starkt intresse för att utveckla dig själv som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 70%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden sker genom kliniskt arbete i din grundprofession, på mottagningen i Laholm.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 april. Referensnummer PSH 38/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Aslak Iversen, Verksamhetschef

Telefon: 0730-57 24 45

För fackliga företrädare kontakta HR-partner Karin Blomsén.

Telefon: 070-208 17 97