Ledigt jobb

Rehabsamordnare sökes till Öppenvårdspsykiatrin, södra Halland

Sista ansökningsdag: 5 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Arbetsbeskrivning

Öppenvårdspsykiatrin söder består av tre mottagningar belägna i Halmstad, Laholm och Hylte. Mottagningarna ansvarar för vård av patienter över 18 år i specialistpsykiatrins målgrupp vilket är personer med svårare depressions- och ångesttillstånd, bipolära tillstånd, personlighetsstörning, neuropsykiatriska störningar, psykotiska tillstånd samt suicidalitet. Arbetet bedrivs i tvärprofessionella team, i samarbete med heldygnsvård, närsjukvård och kommun. Mottagingen i Halmstad har cirka 40 medarbetare.

Öppenvården förbättrar och förstärker rehabiliteringsarbetet för våra patienter. Vi söker nu en rehabsamordnare, med ansvar för att säkerställa samordnad rehabilitering på vuxenpsykiatrimottagningarna i den södra delen av verksamhetsområdet.

Du kommer vara den samordnade länken inom Psykiatrins rehabiliteringsuppdrag samt vara kontakten mot externa partners som Arbetsförmedling, Försäkringskassa och Kommun. Du kommer att ansvara för den administrativa samordningen samt delta vid avstämningsmöten.

Du förväntas vägleda och guida rehabiliteringsteamet, men även patienter i sjukskrivningsprocessen och du ska även vara kontaktvägen in på enheten för externa samarbetspartners. Du kommer att driva och leda rehabiliteringsarbetet samt utveckla funktionen för koordinering.

Din huvudsakliga placering är på Öppenvårdsmottagningen i Halmstad, men med del av tiden schemalagd till mottagningarna i Hylte och Laholm. Resor på arbetstid, från placeringsorten i Halmstad till Hylte och Laholm, ingår som en del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med intresse, kompetens och tidigare erfarenhet av rehabsamordning. Du skall vara drivande i rehabfrågorna med god kännedom inom området för socialförsäkring och helst genomgått försäkringsmedicinsk utbildning gällande TMU. Gärna vana att genomföra och skriva försäkringsmedicinska bedömningar och arbeta i tvärprofessionella team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Körkort B krävs.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 5 april. Referensnummer PSH 38/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Aslak Iversen, Verksamhetschef

Telefon: 0730-57 24 45

Carl-Magnus Fröjdh, Avdelningschef öppenvårdsmottagningen Halmstad

Telefon: 0702-21 47 53

Inger Johansson, Sveriges arbetsterapeuter

Telefon: 035-13 46 80