Ledigt jobb

Avdelningschef till Vårdadministrativa enheten, område 3, Hallands sjukhus

Sista ansökningsdag: 29 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Vårdadministrativa enheten, område 3 Hallands sjukhus, är ett eget verksamhetsområde och har uppdraget att ge administrativt stöd och service till områdets kliniker som är kirurgikliniken, operations- och intensivvårdsklinikerna, ortopedikliniken och urologikliniken. Den sammanhållna organisationen för medicinska sekreterare möjliggör ett flexibelt arbetssätt där våra fokusområden är journaldokumentation, diagnosklassificering, IT-stöd/vårdutdata, och ledningsstöd. Inom vår verksamhet arbetar ca 80 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder möjligheten att vara med i den fortsatta utvecklingen av en ny organisation och enhet inom Hallands sjukhus. Att arbeta processinriktat utifrån patientens behov med ett strategiskt fokus på vårdadministrativa uppgifter. Tillsammans med medarbetarna arbetar du för att ständigt förbättra verksamheten och skapa ett positivt samarbets- och samverkansklimat. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i Vårdadministrativa enhetens ledningsgrupp. Arbetet innebär ett mycket nära samarbete med områdets kliniker där du också ingår i ledningsgrupperna.

Uppdraget med ansvar som avdelningschef för sekretariat inom Kirurgikliniken innebär resande mellan Varberg och Halmstad då klinikerna är gemensamma för Hallands sjukhus. Du kan i din tjänst utgå från någon av dessa orter.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av chefs- och ledarskap. Du är även utbildad medicinsk sekreterare.

Som person är du drivande, har förmåga att kommunicera och ge tydlig återkoppling, har lätt att få andra människor med dig och har ett coachande förhållningssätt. Din kommunikativa förmåga och tilltro till medarbetarnas egen kraft och kompetens ger förutsättningar för att skapa ett positivt arbetsklimat och utveckla verksamheten vidare. Du har insett vikten av kontinuerlig information, uppföljning och ett tydligt/närvarande ledarskap. Du behöver också ha förmåga och vilja att bygga förtroendefulla relationer och nätverk såväl internt som externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 29 april. Referensnummer HS 111/18.

Övrigt

Vi läser inkomna ansökningar löpande under ansökningstiden och kan komma att kalla till intervjuer innan sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Inger Källerteg, Verksamhetschef

Telefon: 0340-481079, 0721-552 740

Slavica Olander, Vision

Telefon: 035-13 10 77