Ledigt jobb

Barnhälsovårdsöverläkare i Region Halland

Sista ansökningsdag: 15 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Barnhälsovårdsöverläkare för arbetet med den övergripande barnhälsovårdsprocessen. Region Halland arbetar utifrån nationell kunskapsstyrning med fokus på vårdprocesserna. I detta arbete är det väsentligt att samverka med andra regioner och landsting på den nationella arenan.

Det regionala arbetet fokuseras på att stödja utveckling av vårdens kvalitet och en sammanhållen barnhälsovårdsprocess. Utvecklingsarbetet bedrivs i processform på uppdrag av ledningsgruppen för regional Hälso- och sjukvård och leds av Barnhälsovårdsöverläkaren i nära samarbete med barnhälsovårdsutvecklare, övriga nyckelfunktioner regionalt och ansvariga chefer i verksamheten.

En viktig del i arbetet är således att leda, koordinera och medverka i framförallt de delar i processen som är kopplad till verksamhetens behov samt medverka i och stimulera samverkande processer inom regionen såväl som med andra aktörer med ansvar för barns hälsa.

Barnhälsovårdsöverläkaren har, utöver ledning av den övergripande vårdprocessen, en rådgivande funktion i specifika frågor av barnhälsovårdskaraktär och ansvar för att Socialstyrelsens råd och anvisningar får genomslag i barnhälsovården.

Det övergripande uppdraget för Barnhälsovårdsöverläkaren utifrån barnhälsovårdsprocessen i Halland är att:
- Utveckla metoder och riktlinjer för barnhälsovården
- Medverka i och stödja utbildning och kompetenshöjande insatser
- Verka för utveckling av kvalitets- och uppföljningsindikatorer
- Samverka med regionens olika verksamheter samt med kommunala och nationella instanser i barnhälsofrågor
- Medverka i uppföljning och analys av verksamheten på regional och nationell nivå (vaccinationer, amning, rökning m.m.)
- Vara expertstöd i och handläggning av specifika frågor
- Delta i utvecklingsprocesser som berör barnhälsovården

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Specialist i barn- och ungdomsmedicin alternativt i allmänmedicin men då med särskild erfarenhet av och intresse för barnhälsovårdsfrågor.

Vi tror att du är öppen och nyfiken på nya sammanhang och har ett äkta intresse för utveckling av barnhälsovårdsprocessen inom hälso- och sjukvård. Du är en god organisatör och kan hantera många olika uppgifter av olika dignitet samtidigt och på ett skickligt sätt. Du är en person som är lätt att samarbeta med, och som på ett enkelt och flexibelt sätt kan styra om din agenda när så krävs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 50%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 15 augusti. Referensnummer RK 33/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Patrik Dahlqvist-Jönsson, Verksamhetschef, Regional hälso-sjukvårdssamverkan

Telefon: 070-320 66 51

E-post: Patrik.Dahlqvist-Jonsson@regionhalland.se

Ola Johansson, Verksamhetschef, Hälso- och sjukvårdsuppdrag

Telefon: 073-201 23 22

E-post: Ola.Johansson@regionhalland.se

Per Meijer, Hallands läkarförening

Telefon: 035-17 45 66