Ledigt jobb

Löftadalens folkhögskola söker en engagerad fritidsledare/deltagarstödjare

Sista ansökningsdag: 30 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 600 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Inom skolförvaltningen, som är en del av Region Halland, finns två folkhögskolor, Löftadalen och Katrineberg, samt naturbruksgymnasiet Munkagård. Folkhögskolorna erbjuder folkbildning dels på Allmän kurs som syftar till att ge högskolebehörighet, dels genom utbildningar inom olika konstformer, skådespeleri, idrottsledarutbildning, turism m.m. Munkagård är ett yrkesgymnasium som erbjuder utbildningar till arbete inom den gröna näringen.

Till Löftadalens Folkhögskola söker vi nu en engagerad fritidsledare/deltagarstödjare. Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst och ett stimulerande arbete med att ge bästa möjliga stöd till våra kursdeltagare på skolan. Du kommer att ingå i skolans Deltagarstödsteam och arbeta som fritidsledare på skolans internat och som deltagarstödjare på Allmän och Särskild kurs.

Arbetsbeskrivning

Som fritidsledare/deltagarstödjare kommer du att arbeta med att pedagogiskt stötta deltagare som behöver extra stöd för att följa med i undervisningen. Ditt stöd kommer framförallt att rikta sig till unga vuxna som inte har färdigställt sina grundskole- eller gymnasiestudier, och som har olika funktionsvariationer eller är nyanlända i Sverige.

I arbetet på skolans fritidsverksamhet kommer du att arbeta någon/några kvällar i veckan och tillsammans med de andra fritidsledarna organisera fritidsverksamheten, ha tillsyn av allmänna utrymmen, vara handledare för våra volontärer och tillsammans med de andra fritidsledarna vara ansvarig för skolans fadderverksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning, som fritidsledare/fritidspedagog eller liknande. Du har även tillräckligt med kunskaper så att du kan hjälpa kursdeltagare i de grundskole- och gymnasiegemensamma ämnena på gymnasial nivå. Meriterande är att du har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med personer med olika typer av funktionsvariationer såsom ADHD, autismspektrumtillstånd, dyslexi, eller psykiska funktionsnedsättningar. Meriterande är även erfarenhet av arbete med nyanlända unga vuxna.

Som person är du noggrann, strukturerad, tålmodig och ansvarsfull. Du har lätt för att skapa goda relationer och kan hantera situationer när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Du är van vid att samarbeta, men kan även arbeta självständigt. Du har även lätt för att sätta gränser på ett smidigt sätt när situationen kräver. Slutligen sätter du alltid deltagaren i fokus och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningsätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 april. Referensnummer KS 8/18.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att kandidater kan komma att kallas på intervju innan annonseringstidens utgång. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Therese Winqwist, Biträdande rektor

Telefon: 0733-44 53 25

E-post: Therese.Winqwist@regionhalland.se

Sandra Särnwald

E-post: Sandra.Sarnwald@regionhalland.se