Ledigt jobb

Kurator till Ungdomsmottagningen med placering i Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 25 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hälsa och funktionsstöd består av handikappverksamhet, kvinnohälsovård och ungdomsmottagningar. Inom förvaltningen finns cirka 350 medarbetare. Med hjälp av medarbetarnas spetskompetens ges samordnade och professionella insatser över hela länet. Vi arbetar med fokus på att bevara och förbättra det friska hos hallänningarna. Genom vår samlade organisation skapar vi goda förutsättningar för samverkan, helhetssyn och ett gemensamt förhållningssätt i arbetet.

Ungdomsmottagningen är en verksamhet som arbetar med fysisk, psykisk och sexuell hälsa. Vi vänder oss till ungdomar i åldern 13 till och med 23 år. Verksamheten är HBTQ-certifierad och har ett normkritiskt förhållningsätt där bemötande och respekt gentemot både ungdomar och kollegor är en viktig hörnsten. På mottagningarna arbetar barnmorskor, läkare, kuratorer och psykologer. Helhetssyn på ungdomens situation och sammanhang är grunden för det gemensamma teamarbetet.

På ungdomsmottagningen i Kungsbacka söker man nu en ny kollega. Du kommer att välkomnas av en driven och engagerad arbetsgrupp som präglas av goda samarbeten och högt i tak.

Arbetsbeskrivning

Kuratorns arbete handlar om att förebygga ohälsa genom att träffa ungdomar och kartlägga ungdomens situation och mående. Arbetet innebär även att se till vilka resurser och svårigheter det finns och därefter göra en bedömning av ungdomens behov. I arbetet ingår att stödja, vägleda, motivera och erbjuda behandling för att uppnå psykiskt välbefinnande.

Som kurator kommer du att delta i den utåtriktade verksamheten mot olika ungdomsgrupper och samverka med övriga instanser som arbetar med ungas psykiska hälsa. Vi ser socionomkompetens som en del i navet i mottagningarnas tvärprofessionella arbete där teamarbete och samarbete i arbetsgruppen är speciellt viktig. Som kurator på ungdomsmottagningen arbetar du i team med barnmorska, kurator, psykolog och läkare.

I arbetsuppgifterna ingår också att, tillsammans med övrig personal på mottagningen, hitta metoder för och bedriva hälsofrämjande och utåtriktat arbete.

Arbetet kan komma att delvis förläggas på någon av de andra två ungdomsmottagningarna i Varberg respektive Falkenberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Steg 1-utbildning är meriterande. Utbildning i sexologi och erfarenhet av självständigt behandlingsarbete är meriterande. Vi förutsättar att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana.

Du har ett genuint intresse av arbete med ungdomar samt förmåga och intresse av teamsamverkan. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tjänsten är en vikariat med tillträda snarast t.o.m 2018-12-31
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 25 mars. Referensnummer ADH 29/18.

Övrigt

Urval sker löpande och vi kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Eva Thelander, Avdelningschef

Telefon: 073-340 99 74

Dragica Grahovac , Saco

Telefon: 073-30 21 543