Ledigt jobb

Småland Blekinge Halland nyanställer en handläggare vid kontoret i Bryssel

Sista ansökningsdag: 30 januari Ansök nu

VI ERBJUDER
Det här är arbetet för dig som är intresserad av internationella och samhällsrelaterade utvecklingsfrågor. Vi erbjuder ett spännande arbete på plats i EU:s hjärta! Arbetet innebär internationella kontakter, tillgång till tidig information och varierande arbetsuppgifter.

OM OSS
Följande organisationer är idag medlemmar i samarbetet: Region Blekinge, Regionförbundet i Kalmar län, Region Kronoberg, Region Jönköpings Län, Landstinget Blekinge, Landstinget i Kalmar Län, Blekinge Tekniska Högskola, Linnéuniversitetet och Jönköping University. Region Halland har anslutit till samarbetet den 1 januari 2017.

Vid kontoret i Bryssel arbetar idag en kontorschef, en handläggare och två praktikanter. Brysselkontorets huvudsakliga uppgifter är:

• Service till medlemmarna
• Kunskapshöjande insatser
• Kontaktskapande verksamhet
• Intressebevakning
• Bevakning av finansieringsformer och samverkansplattformar
• Marknadsföring och profilering av regionerna

Arbetsbeskrivning

Handläggarens roll och uppgifter är i stort desamma som Brysselkontorets. Det handlar om att utifrån huvudmännens behov proaktivt samla in, bearbeta och analysera information och att återföra den till medlemmarna och andra intressenter via bl.a. hemsida, allmänna informationstillfällen, direktkontakter och nätverk. Annorlunda uttryckt ska handläggaren bidra till att omvandla kunskap och information till praktisk nytta för medlemmarna.

Som handläggare är du medlemmarnas representant och språkrör på plats med uppgift att nätverka, förmedla kontakter samt arrangera studiebesök och events. Du besöker medlemmarna några gånger per år för att hålla dig uppdaterad om arbetet och läget i de fyra länen.

Det här är exempel på arbetsuppgifter. Då antalet medarbetare på kontoret är få är det viktigt att var och en – flexibelt och prestigelöst – tar sig an alla förekommande uppgifter inom verksamhetsområdet (vilka förövrigt kan komma att förändras eller omprioriteras över tiden).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med relevant inriktning samt kunskap om svensk offentlig förvaltning. Kunskapsmässigt är du sannolikt mer generalist än specialist. Du är van IT-användare och har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Erfarenhet av svensk offentlig förvaltning respektive regionalt utvecklingsarbete är mycket meriterande. Detsamma gäller kunskap om EU respektive EU-finansierade program.

Minst lika viktigt är vem du är som person. Vi söker en proaktiv, kommunikativ och relationsskapande person som är skicklig på att hantera, analysera och återkoppla information på ett pedagogiskt och kärnfullt sätt. Du har en konsultativ läggning, en stark känsla för service samt vill bidra till att skapa mervärde för dina uppdragsgivare och kollegor.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Placeringsort är Bryssel.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 januari. Referensnummer A638820 .

Övrigt

Om Småland Blekinge Halland
Småland Blekinge Halland South Sweden är regionernas och lärosätenas gemensamma Europakontor i Bryssel. Målet med samarbetet är att främja medlemmarnas verksamhet och ekonomiska intresse i EU och att öka samverkan mellan parterna och agera gemensamt i viktiga strategiska frågor. Läs gärna mer om oss på www.smalandblekinge.se

Kontaktperson

Sven Kastö, Kontorschef

Telefon: +32-488-90 49 43

E-post: sven.kasto@smalandblekinge.eu

Mattias Nylander, SACO

Telefon: 0480-44 83 89

E-post: mattias.nylander@rfkl.se

Max Albien , Facklig företrädare Vision

Telefon: 0480-615 78

E-post: max@avmkl.se