Ledigt jobb

Utvecklingsledare med inriktning skolverksamhet sökes till Kultur och skola

Sista ansökningsdag: 26 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Kultur och Skola ingår i Region Halland och i regionens utvecklingsstrategi för att göra Halland till den bästa livsplatsen.
Region Halland är huvudman till tre skolor. Skolverksamheten omfattar Munkagårdsgymnasiet, som inriktar sig på naturbruk och gröna näringar, samt folkhögskolorna Katrineberg och Löftadalen, vilka erbjuder allmän kurs som ger behörighet till högskolestudier, olika estetiska utbildningar och utbildningar inom hälsa och idrott, m.m. Skolorna har även internat. www.regionhalland.se/vara-skolor.

Inom Kultur i Halland bedrivs såväl kulturpolitiskt strategiskt arbete som operativ främjande-, produktions- och arrangörsverksamhet. Kultur i Hallands utvecklingsområden är: dans, film, konst, musik, litteratur, regionbibliotek och slöjd. Vi arbetar också övergripande med kultur för barn och unga, fria kulturaktörer samt med kulturella och kreativa sektorn. www.regionhalland.se/kultur.

Arbetsbeskrivning

Som utvecklingsledare skola inom Förvaltningen kultur och skola arbetar du strategiskt med förvaltningens utvecklingsarbete och långsiktiga planering. På uppdrag av ledningen tar du initiativ till olika former av utvecklingsarbete och utarbetar kort- och långsiktiga prognoser baserade på omvärldsbevakning samt kända och förväntade faktorer. I detta är det av största vikt att du är insatt i och intresserad av de juridiska delarna av skolverksamheten och dess innehåll. En annan viktig del av arbetet är att följa upp resultat och kvalitet samt föreslå förändringar i nära samarbete med berörda chefer. Konkret kan det handla om att vara med och utveckla befintliga verksamheter, utveckla nya verksamheter eller vara med och upphandla nya delar av verksamheten. I din roll kommer du även att bidra till att ta fram underlag och planer för verksamheten, sammanställa data till och från Skolverket, Skolinspektionen och Folkbildningsrådet. I detta ingår även stöd till verksamheterna med att söka medel till olika satsningar inom utbildningsområdet via EU, Skolverket, Arbetsförmedlingen eller liknande.

Du kommer även att vara förvaltningens tillika huvudmannens representant när och där förvaltningschefen bedömer det lämpligt.

Du kommer att röra dig runt i våra verksamheter som finns över hela Halland men ha din arbetsplats i Halmstad, på Kronobränneriet. Där jobbar vi tillsammans i en spännande, kreativ miljö i ett öppet kontorlandskap som gjort för spännande möten med möjlighet till enskildhet när och om arbetet kräver det.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av arbete inom utbildningssektorn. Du är Insatt i skoljuridikens grunder och har dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete och av att leda och hålla samman projekt. Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor/politisk styrd organisation är meriterande. Då stor del av vår verksamhet grundar sig i upphandling och uppdragsutbildningar är erfarenhet av att svara på förfrågningsunderlag även det en merit.

Den vi söker har erfarenhet från arbete i en liknande roll eller som projektledare inom fältet för skolutveckling eller kvalitetsarbete i skolan. Som person är du samhällsorienterad och har intresse för utbildningsområdet.

Till din läggning är du nyfiken, driven och trivs i en ledande roll men står ändå med båda fötterna på jorden. Ditt naturliga sätt att driva uppgifter processorienterat medför att du skickligt förankrar ditt uppdrag i organisationen samtidigt som du skapar delaktighet och får med dig människor. Du har en stark egen drivkraft, brinner för utbildningsfrågor och att samarbeta och etablera goda relationer med våra samarbetspartners internt, externt samt nationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 maj. Referensnummer KS 4/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anette Johansson, Stabschef

Telefon: 035-17 98 23

Dragica Grahovac , Saco

Telefon: 035-16 02 54

Christel Axelsson , Vision

Telefon: 0346-575 00