Ledigt jobb

Avdelningschef till Medicinkliniken, Hallands sjukhus Halmstad

Sista ansökningsdag: 31 maj Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus är indelat i flera områden där Medicinkliniken i Halmstad ingår i område 1 tillsammans med Medicinkliniken i Varberg, Akutkliniken och Infektionskliniken Halland.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som
Avdelningschef för medicinmottagningen, neurologimottagningen samt lung-och allergimottagningen.

I din roll som avdelningschef företräder Du Region Halland som arbetsgivare och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi i samverkan med dina chefskollegor inom kliniken. Du blir delaktig i sektionsråd och klinikledningsgrupp - roller som kräver ett helhetstänkande utifrån verksamhetens bästa.
Chefsuppdraget består av två tydliga delar där du tillsammans med medicinskt ledningsansvariga läkare ansvarar för att:

- styra och leda med fokus på resultat
- engagera och motivera medarbetare

En viktig del i uppdraget kommer att vara att planera och leda den dagliga öppenvårdsverksamheten och tillsammans med personalen arbeta för att utveckla våra mottagningar. Uppdraget kräver ett strukturerat och processorienterat arbetssätt då stort fokus ligger på produktionsplanering.

Uppdraget kräver nära samarbete med chefskollegor och medicinskt ledningsansvariga för att nå verksamhetens gemensamma mål. Du medverkar vid ekonomisk planering och uppföljning. Du kommer att ansvara för personalfrågor och arbetsmiljö för cirka 25 medarbetare.

Vi tror att du har god förmåga att kommunicera och ge tydlig återkoppling på resultat. Du leder med ett coachande förhållningssätt som bidrar till medarbetarnas och verksamhetens utveckling. För oss är det viktigt med ett engagerat arbetssätt, öppenhet och vilja till dialog.

Verksamheten befinner sig i en utvecklingsfas och för att lyckas i uppdraget är det viktigt att du trivs i en föränderlig miljö, vill vara med och utveckla nya arbetssätt och tillsammans med kollegor och medarbetare gemensamt hitta de bästa lösningarna.

Du kommer att vara underställd verksamhetschefen på medicinkliniken på Hallands sjukhus Halmstad. Som avdelningschef blir du förordnad i en period om fyra år med grundanställning i din profession.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med lämplig vårdbakgrund. Tjänsten kräver god förståelse för samband mellan produktion, ekonomi och bemanning. Vi ser gärna att du som söker tjänsten har chefserfarenhet samt att du har tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker i september 2017 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 maj. Referensnummer HS 127/17.

Övrigt

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Inga-Lill Baudlot, Verksamhetschef

Telefon: 035-13 46 52

Maria Pettersson, HR-partner

Telefon: 035-13 11 84

Kontakta HR Partner Maria Pettersson för information om fackliga företrädare.