Ledigt jobb

Registrator till Kansliavdelningen

Sista ansökningsdag: 24 februari Ansök nu

Vill du vara med och utveckla Halland? Vi söker nu en registrator till Kansliavdelningen, Regionkontoret, Region Halland.

Regionkontorets kansliavdelning har till huvuduppgift att stödja de politiska organen regionfullmäktige, regionstyrelsen samt vissa nämnder. Kansliet stödjer också regionens centrala tjänstemannaledning.

Arbetsbeskrivning

Registraturens huvudsakliga ansvar är att hantera posthantering, diarieföring, vara ett stöd till kanslichefen, bistå medarbetare i frågor som rör registrering av handlingar samt fördelning, bevakning, avslut och arkivering av ärenden och att ge stöd och service till våra förtroendevalda och allmänhet.

Din funktion är viktig som hjälper regionen att ha god ordning i sina allmänna handlingar.

Kvalifikationer

För tjänsten ser vi att du har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget och/eller att du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig verksamhet. Vi ser att du har kunskaper om de lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorns funktion och ansvar, särkilt offentlighets och sekretesslagstiftning och du bör även känna till dataskyddsförordningen (GDPR).

Du är språkligt intresserad och duktig i svenska språket - både i tal och i skrift.och är van att orientera dig i det digitala landskapet. Vi vill även att du har mycket goda kunskaper om ärendehanteringssystemet Platina eller liknande ärende- och dokumenthanteringssystem. Det är meriterande med praktisk erfarenhet av sekretessprövning och utlämnande av allmän handling. Har du genomgått utbildning eller fortbildning i ärende- och dokumenthantering för registratorer eller motsvarande är det också meriterande.

Arbetet sker ofta i samspel med andra kollegor vilket kräver att du är lyhörd, har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt hög förmåga till situationsanpassning. Du är därför serviceinriktad och positiv som person och vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 24 februari. Referensnummer A846927.

Övrigt

Vi läser ansökningshandlingar och kallar till intervju löpande under ansökningstiden.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Angelica Eriksson, Kansliavdelningen regionsekreterare

Telefon: 035134800 (vlx)

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-134845