Ledigt jobb

Specialistläkare sökes till Klinisk kemi Halland

Sista ansökningsdag: 23 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Klinisk kemi Halland ingår i området Medicinsk diagnostik som är en del av förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa. Inom förvaltningen arbetar cirka 1100 medarbetare där alla är lika viktiga och nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Klinisk kemi är en länsövergripande verksamhet och har 150 medarbetare med laboratorier i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. Större ansvarsområden är diagnostik inom allmänkemi, hematologi, specialkemi, molekylärbiologi, blodgaser, koagulation, proteiner och allergi. Vi ansvarar även för verksamheten vid regionens två blodcentraler.

Arbetsbeskrivning

Som läkare vid Klinisk kemi är du involverad i alla medicinska aspekter av vår verksamhet. Arbetet ger dig en bred erfarenhet, samtidigt som möjligheter ges till fördjupade kunskaper inom specifika ansvarsområden. Målsättningen är att samtliga läkare ska kunna dela på de flesta arbetsuppgifter och därmed ökas möjligheten att frigöra tid för att driva specifika projekt och utvecklingsarbeten.

För närvarande har vi en överläkare, två specialistläkare och en ST-läkare knutna till vår verksamhet. Du kommer också att arbeta nära andra yrkeskategorier som biomedicinska analytiker, sjukhuskemister, molekylärbiologer m.fl. Läkarens roll är utåtriktad och vi värdesätter en god kommunikativ förmåga. Det innebär bl.a. att du har kontakt med kollegor på andra kliniker och utgör klinikens representant i olika regionala och nationella grupperingar. Huvudsaklig placering är vid laboratoriet i Halmstad, men arbetsuppgifter förekommer vid samtliga orter där vi har verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistkompetens inom klinisk kemi. Om du är i slutet på en pågående ST-läkartjänst i klinisk kemi är du också välkommen att söka. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av arbete inom transfusionsmedicin och/eller forskning.

Du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. För att arbeta i vården i Region Halland krävs kunskaper i svenska språket motsvarande minst C1-nivå.

Du som sökande har en god kommunikativ förmåga och en stark ansvarskänsla som innebär att patientens bästa alltid är i fokus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 2019-01-01 eller snarast.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 23 november. Referensnummer ADH 90/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Maria Held, Överläkare

Telefon: 035 13 18 97

För frågor om fackliga företrädare v.g. kontakta Anna Arnskill , HR Partner

Telefon: 0721-55 27 49