Ledigt jobb

Regional Studierektor Utbildning Läkare, FoU Halland

Sista ansökningsdag: 18 november Ansök nu

FoU Halland har ett uppdrag att utveckla och ge vetenskapligt stöd till verksamheter och medarbetare i Region Halland. I vårt utbildningsuppdrag ansvarar vi för att samordna och stödja utbildningen för AT- och ST-läkare samt utveckla och säkra dess kvalitet, genom studierektorskap för utbildning läkare. Vi genomför specialitetsövergripande utbildningsinsatser för regionens utbildningsläkare. FoU ska också stödja Region Hallands struktur och utveckling kring verksamhetsförlagd utbildning på grund och avancerad nivå samt medverka till att Region Hallands övergripande mål nås och att samtliga verksamheter kan utvecklas.

FoU står inför ett generationsskifte och söker en ny Regional studierektor inför 2019. Vi har även förmånen att ha kvar nuvarande studierektor i organisationen under nästa år.

I rollen som Studierektor har du nära samarbete med AT-läkarcheferna vid Hallands sjukhus och övriga studierektorer i Region Halland. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras, men kommer att ligga på minst 50% där forskning kan ingå som en del av uppdraget. Anställningsformen är tillsvidare och uppdraget är mot hela Region Halland där FoU:s utbudspunkter är i Varberg och Halmstad.

Låter det intressant? Passa på att skicka in din ansökan idag!

Arbetsbeskrivning

I uppdraget ingår att bl a arbeta med uppgifter som:

* Att tillsammans med uppdragsgivaren FoU Halland samordna, genomföra och ansvara för de gemensamma utbildningarna för regionens AT- och ST läkare.
* Att ansvara för regionens gemensamma ST- och AT- studierektorsorganisation.
* Att ta fram fakta och underlag som grund för en strategisk utveckling i regionens läkarutbildning.
* Att medverka i Region Hallands styrgrupp för VIL-placeringar för läkarstudenter från Lunds- respektive Göteborgs universitet.
*Att ge praktiskt metodstöd och vetenskapliga expertråd till processer och projekt samt ge stöd i förbättrings- och utvecklingsarbete i hälso-sjukvården utifrån evidensbaserad kunskap och metodik.
*Att ansvara för att öka den vetenskapliga kompetensen genom att samordna, utveckla och genomföra utbildningar inom vetenskaplig metodik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av att vara med och utveckla AT- och ST-läkarnas tjänstgöring och utbildning inom Region Halland. Du skall vara legitimerad läkare med specialistkompetens samt ha dokumenterad erfarenhet av arbete med utbildning för läkare. Det är meriterande om du är disputerad eller har pågående forskning. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift krävs.

Som person söker vi dig som är lyhörd och har god kommunikativ förmåga, men även har ett utåtriktat sätt och vågar vara nytänkande. För rollen krävs en vilja att lära sig nya metoder och verktyg, och att främja ett positivt samarbets- och samverkansklimat såväl på arbetsplatsen som inom regionen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 50-100%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde under 2019 enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 november. Referensnummer RK 41/18.

Övrigt

Vi utgår från ett löpande urval och kandidater kan komma att kallas på intervju redan innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Kerstin Fjällman Schärberg , Avdelningschef FoU Halland

Telefon: 073-303 78 88

E-post: Kerstin.Fjallman-Scharberg@regionhalland.se

Jonathan Pearman, Avdelningschef FoU Halland

Telefon: 073-850 21 52

E-post: Jonathan.pearman@regionhalland.se

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-13 48 45