Ledigt jobb

Kurator alt. Psykolog söks till Ungdomsmottagningen norr, placering Varberg

Sista ansökningsdag: 21 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Ungdomsmottagningen är en verksamhet som arbetar med fysisk, psykisk och sexuell hälsa. Vi vänder oss till ungdomar i åldern 13 till och med 23 år. Verksamheten är HBTQ-certifierad och har ett normkritiskt förhållningsätt där bemötande och respekt gentemot både ungdomar och kollegor är en viktig hörnsten. På mottagningarna arbetar barnmorskor, läkare, psykolog och kuratorer. Helhetssyn på ungdomens situation och sammanhang är grunden för det gemensamma teamarbetet.

Arbetsbeskrivning

Till Ungdomsmottagningen norr -som innefattar mottagningarna i Kungsbacka, Varberg och Falkenberg- med placeringsort Varberg, söker vi nu en kurator alternativt en psykolog där uppdraget handlar om att förebygga ohälsa genom att träffa ungdomar och kartlägga ungdomens situation och mående. Arbetet innebär även att se till vilka resurser och svårigheter det finns och därefter göra en bedömning av ungdomens behov. I arbetet ingår att stödja, vägleda, motivera och erbjuda behandling för att uppnå psykiskt välbefinnande.

Som kurator/psykolog kommer du att delta i den utåtriktade verksamheten mot olika ungdomsgrupper och samverka med övriga instanser som arbetar med ungas psykiska hälsa. Vi ser socionom- /psykologkompetens som en del i navet i mottagningarnas tvärprofessionella arbete där teamarbete och samarbete i arbetsgruppen är speciellt viktig. På ungdomsmottagningen kommer du att arbeta i team med barnmorska, kurator, psykolog och läkare.

I arbetsuppgifterna ingår också att, tillsammans med övrig personal på mottagningen, hitta metoder för och bedriva hälsofrämjande och utåtriktat arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionom- eller psykologexamen. Steg 1-utbildning är meriterande. Utbildning i sexologi och erfarenhet av självständigt behandlingsarbete är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana.

Du har ett genuint intresse av arbete med ungdomar samt förmåga och intresse av teamsamverkan. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 80%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 21 november. Referensnummer ADH 101/18.

Övrigt

Urval sker löpande och vi kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Eva Thelander, Avdelningschef

Telefon: 073-340 99 74

Dragica Grahovac , Saco

Telefon: 073-30 21 543