Ledigt jobb

Avdelningschef sökes till Njur- och Dialysmottagningen, Varberg

Sista ansökningsdag: 18 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Njurmedicinsk öppenvård består av flera enheter, en mottagning för HD (hemodialys - bloddialys) i Varberg, en för PD (peritonealdialys - påsdialys) samt en njurmedicinsk mottagning för njursjuka vars njurar sviktar. På den njurmedicinska mottagningen utförs även transplantations- och donationsutredningar samt vissa behandlingar.

Som avdelningschef för njur- och dialysmottagningen ansvarar du för en utvecklingsorienterad och välfungerande mottagning med ca 30 medarbetare. Verksamheten bedrivs i funktionella lokaler invigda år 2016 och all teknisk utrustning är ny. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som avdelningschef där du företräder Region Halland som arbetsgivare och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi. Som avdelningschef hos oss styr du mot och tar ansvar för verksamhetens resultat, produktion och resurser inom ramen för tilldelad budget. Du följer upp, analyserar och utvärderar resultat avseende verksamhetens uppdrag och mål. Tillsammans med medarbetarna, med invånarens fokus, arbetar du med ständiga förbättringar.

Som avdelningschef hos oss engagerar och motiverar du dina medarbetare. Du kommunicerar tydligt och förankrar mål och strategisk riktning. Du är tillgänglig, närvarande och ger återkoppling på resultat för att skapa förutsättningar för medarbetarna att nå förväntade prestationer. Du lyssnar och skapar förutsättning för dialog och lärande så att samtliga medarbetare har möjlighet att vara delaktiga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård. Vi lägger stor vikt vid ledarerfarenhet och vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet. Erfarenhet från dialys och njursjukvård är meriterade för tjänsten.

En förutsättning för att lyckas och trivas som avdelningschef hos oss är att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och klarar av att lösa problem som uppstår i arbetet. Du har en förmåga att arbeta strukturerat och engagerat och du vill vara med och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du sätter fokus på att driva, utveckla, anpassa och ständigt förbättra verksamheten. Tillsammans med medarbetarna skapar du en väl fungerande vårdorganisation och en god arbetsgemenskap. Som ledare skapar du delaktighet och engagemang som får andra att växa. Du har också ett starkt intresse för att utveckla dig själv som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 november. Referensnummer HS 301/18.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Christina Ulvede, Verksamhetschef

Telefon: 0340-48 23 52

Bo Reftel, Avdelningschef Njur- och dialysmottagningen

Telefon: 0340-48 12 33

Fackliga representanter nås via sjukhusets växel

Telefon: 035-13 10 00