Ledigt jobb

ST-läkare sökes till Ögonkliniken, Hallands sjukhus Halmstad

Sista ansökningsdag: 17 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Ögonkliniken har en stor mottagning i Halmstad med egen operationsenhet och tillgång till slutenvårdsplatser på avdelning 53. Mottagningen befinner sig i entrebyggnaden högst upp med ljusa och mycket fina lokaler och modern teknisk utrustning. I Varberg finns en mindre mottagningsverksamhet. Kungsbacka har också en mottagningsverksamhet som vi samarbetar nära med. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, ortoptister, optiker, undersköterskor och medicinska sekreterare. Kliniken har ca 70 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Då vi på kliniken befinner oss i en expansiv situation samt viss kommande tjänstledighet i läkargruppen behöver vi fylla på med ny medarbetare.. Vi har en god bemanning med specialister. Det finns en bred kompetens och goda möjligheter till handledning och kompetensutbildning på kliniken. Vi genomförde en SPUR inspektion 2016 med mkt gott betyg i vårt sätt att utbilda nya specialister. Vi bedriver en bred mottagningsverksamhet och operationsverksamhet i våra egna lokaler samt på central operation. Viss forskning bedrivs på kliniken samt flera utvecklingsprojekt där läkargruppen är engagerad. Från Halmstad utgår en jourlinje för hela Halland som vi bemannar.

På kliniken finns ett aktivt förändringsarbete med ett LEAN-tänk med stort engagemang och drivkraft i samtliga yrkesgrupper. Kliniken arbetar teambaserat och de olika teamen utvecklas och förbättras ständigt Stor möjlighet finns till förbättringsarbete och utveckling. Kliniken har en stabil bemanning och ett gott rykte i ögonsfären.

Tjänsten är ett sex månaders vikariat med eventuell förlängning som tillsvidareanställd ST-läkare inom ögonsjukdomar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare.

Vi ser gärna att du är en person som gillar att arbeta i tvärprofessionella team där det drivs förbättringsarbete. Att du är en person som är lätt att samarbeta med och är mån om att allas arbetsmiljö är viktigt på kliniken. Vi har på kliniken ett stort flöde av patienter och ibland stressigt och som medarbetare hos oss gäller det att samarbeta och ha god förmåga att prioritera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Heltid eller enligt överenskommelse.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse under våren 2019
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 17 mars. Referensnummer A850221.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jonas Larsson, Verksamhetschef

Telefon: 035-134677, 0727-290-677

Andrea Schmid, Hallands läkarförening

Telefon: 035-13 41 77