Ledigt jobb

Vikarierande miljöcontroller till Region Halland

Sista ansökningsdag: 20 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Halland växer - Tillväxtstrategin för Halland pekar ut viktiga vägval i resan mot Bästa livsplatsen som ska leda till en mer attraktiv, konkurrenskraftig och inkluderande region. En riktning på en resa mot en hållbar attraktivitet som inkluderar många parter och aktörer med olika roller och ansvar. Med gemensamma krafter skapar vi hållbar tillväxt där ekonomiska, miljömässiga och sociala faktorer går hand i hand med de strategiska vägvalen.

Arbetsbeskrivning

Genom ett aktivt klimat- och miljöarbete både internt och externt kan Region Halland bidra till Halland - bästa livsplatsen. Det interna miljöarbetet styrs av Tillväxtstrategin samt Hälso- och sjukvårdsstrategin och konkretiseras i regionens miljöpolicy med tillhörande riktlinjer. Tjänsten har fokus på att upprätthålla Region Hallands interna miljöarbete utifrån politiskt antagna riktlinjer och miljöpolicy samt förvalta Region Hallands olika miljöledningssystem (ISO 14001).

Du kommer att arbeta tillsammans med Region Hallands miljöstrateger samt de olika förvaltningarnas miljösamordnare och miljöombud. Du ska utbilda och informera, upprätta riktlinjer, skriva rapporter, miljöbokslut och årsredovisning. Du kommer även att delta i interna projekt, ta fram beslutsunderlag inför politiska beslut, fungera som stöd vid upphandlingar samt hålla dig uppdaterad på aktuell miljölagstiftning. I tjänsten ingår även att delta i olika nätverk och arbetsgrupper både nationellt, regionalt, internt och externt.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning inom miljöområdet eller motsvarande kompetens som bedöms som likvärdig. Arbetserfarenhet inom miljöområdet är meriterande, liksom arbete i offentlig förvaltning. Erfarenhet av arbete med miljö- eller kvalitetsledningssystem är en fördel.

Vi söker dig som är noggrann, lyhörd och analytisk. Du är systematisk och har förmåga att se såväl detaljer som helhet. Vidare är du serviceinriktad, tar egna initiativ och är van att arbeta både självständigt och i team. Det är även viktigt att du är strukturerad och van vid att arbeta mot deadlines. Tjänsten förutsätter att man har god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Vi värdesätter att du har ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Tillträde
Vikariat till och med 31 maj 2020. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 20 januari. Referensnummer RK 51/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Åse Allberg, Verksamhetschef, Regional samhällsplanering

Telefon: 0767-69 60 06

E-post: ase.allberg@regionhalland.se

Ove Grahn , Miljöstrateg

Telefon: 0767-69 60 06

E-post: ove.grahn@regionhalland.se

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-13 48 45

Karin Nordstrand , Vårdförbundet

Telefon: 035-17 96 82