Ledigt jobb

Kurator till Kuratorsmottagning, Rehabiliteringskliniken Kungsbacka/Varberg

Sista ansökningsdag: 30 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Rehabiliteringskliniken, Hallands sjukhus, organiserar arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, logopeder, psykologer, undersköterskor och sjukgymnaster inom specialistsjukvården på Hallands sjukhus. Det innebär ett nära samarbete med alla kliniker som bedriver patientverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha ett självständigt och roligt arbete i en dynamisk miljö. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete både inom öppen- och slutenvård. Du kommer att arbeta med patienter med både kirurgiska och/eller medicinska sjukdomstillstånd. Merparten av arbetet består av stödjande och bearbetande behandlingssamtal med patienter och närstående. Du bidrar också med kompetens avseende samhällets resurser inom det sociala området och bistår i vissa fall patienten i dessa kontakter. Kurators insatser på kliniken sker främst genom samtal och praktiska åtgärder.

Som kurator i den somatiska vården samarbetar du med övriga paramedicinska kompetenser och medicinska specialiteter över hela sjukhuset. Vi erbjuder ett intressant och varierande arbete i både sluten- och öppenvård, med stora möjligheter att påverka och utveckla ditt arbete. Handledning ingår som en naturlig del i verksamheten.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad socionom. Du har erfarenhet av psykosocialt arbete och myndighetsutövning, gärna inom sjukvård. Du är både självständig och har förmåga att samarbeta med kollegor såväl som i det multiprofessionella teamet. Vidare är du flexibel, positiv och inriktar dig mot problemlösning. Vi ser också att du har god initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Tillträde
Tillträde 2019-02-01 eller enligt överenskommelse. Graviditetsvikariat t.o.m. 2019-12-31.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 november. Referensnummer HS 309/18.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Terese Pilbo, Bitr. Avdelningschef

Telefon: 0720-84 75 05

Helena Emanuelsson, Saco

Telefon: 035-17 28 89