Ledigt jobb

Specialpedagog till Habiliteringen, Halmstad

Sista ansökningsdag: 31 oktober Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Habiliteringen i Halmstad är en av tre mottagningar i Halland som ger habiliterande insatser till barn, unga och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Avdelningen är indelad i tre team varav två arbetar med barn upp till 16 år och ett med vuxna från 16 år. För denna tjänst gäller placering i barnteam. På avdelningen finns stor samlad erfarenhet och en lust och vilja till ständig utveckling för att möta patienternas behov på bästa sätt.

Arbetsbeskrivning

Du står för det pedagogiska perspektivet i det tvärprofessionella habiliteringsarbetet. Habiliteringens arbete innebär utredning, bedömning och behandlande insatser till barn och ungdomar upp till cirka 16 års ålder med fysiska, intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du kommer även att ge information och rådgivning till föräldrar och andra i patientens nätverk.

Du har ett nära samarbete med övriga specialpedagoger på arbetsplatsen, vilket betyder att det finns möjlighet till handledning av erfarna kollegor. Hos oss står även metod- och kompetensutveckling inom det egna kompetensområdet i fokus.

Kvalifikationer

Du har specialpedagogexamen. Utbildning i tydliggörande pedagogik, god kunskap om kartläggning, neuropsykiatriska diagnoser, kommunikationsstöd och samtalsmetodik är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av arbete inom habilitering.

Du är en person som ser fördelarna med teamarbete och det är självklart för Dig att Du är professionell i din yrkesutövning och som teammedarbetare. Du ska självständigt kunna fatta beslut, ta initiativ och driva frågor kring utveckling av vår verksamhet men också vara lyhörd och kunna ge och ta emot feedback samt samarbeta både internt och externt. Du har ett genuint intresse för vår målgrupp samt vilja att arbeta mot de mål som vi tillsammans har satt upp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har goda datorkunskaper.
Körkort B erfordras för tjänsten.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde 2019-01-01 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 oktober. Referensnummer ADH 92/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Emanuel Södervall, Avdelningschef

Telefon: 070-148 17 55

Ann-Cathrin Sandvall-Lindh, Lärarförbundet

Telefon: 035 - 13 41 93