Ledigt jobb

Säkerhetsstrateg, inriktning fysisk säkerhet till Säkerhetsavdelningen

Sista ansökningsdag: 31 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Tjänsten är placerad på Säkerhetsavdelningen, Regionkontoret i Halmstad. Säkerhetsavdelningen hanterar allmän säkerhet, krisberedskap, civilt försvar, informationssäkerhet, dataskydd och säkerhetsskydd. När alla tjänster är bemannade består vi av ett tiotal medarbetare. Avdelningens roll är att styra, stödja och samordna regionens säkerhetsarbete. Till vår hjälp finns nyligen antagna styrdokument, säkerhetspolicy med tillhörande riktlinjer. För att lyckas med vårt uppdrag arbetar vi med strategiska ärenden tillsammans med regionens chefsgrupper och operativa frågor tillsammans med regionens olika nätverk. Vi samarbetar även med andra regioner och aktörer i ett flertal regionala och nationella nätverk.

Arbetsbeskrivning

I rollen som säkerhetsstrateg med inriktning fysisk säkerhet kommer du i huvudsak att arbeta med:

• Larm, övervakning och bevakning

• Skalskydd

• Förebyggande skydd inom hot och våld

• Behörigheter och tillträde

• Kontakter med andra myndigheter och aktörer i säkerhetsärenden

• Utredningar och projekt

• Uppföljning och analys av avvikelser, rapporter och revisioner

Kvalifikationer

Vår säkerhetsstrateg bör ha kompetens enligt något av följande; säkerhetssamordnare, säkerhetskoordinator eller motsvarande som vi bedömer likvärdig.

Det är meriterande att ha erfarenhet av rollen som stabschef. Likaså är det meriterande med arbetslivserfarenhet från politiskt styrd verksamhet.

Vår säkerhetsstrateg är en lagspelare. Du är öppen, lösningsorienterad, tar initiativ, visar respekt, har en vilja och förmåga att utveckla, fokuserad på att nå mål och arbetar systematiskt. Du har också förmågan att kunna arbeta självständigt och strukturerat i pressade och stressade situationer.

Befattningen förutsätter godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagen innan tillsättning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 mars. Referensnummer A856657.

Övrigt

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anders Nilsson, Säkerhetschef

Telefon: 073-850 16 70

Henrik Pedersen, Informationssäkerhetsstrateg

Telefon: 035-17 96 13

Magnus Bjärbo, Handläggare civilt försvar

Telefon: 072-723 42 40

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-13 48 45