Ledigt jobb

Digitaliseringskoordinator sökes till Region Halland

Sista ansökningsdag: 3 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Region Halland har ett ansvar för att driva utvecklingsfrågor som har regional karaktär. Vi arbetar med och genom andra för att förverkliga den halländska tillväxtstrategin som har som målsättning att skapa ett attraktivare, mer konkurrenskraftigt och inkluderande Halland.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team som är placerat på regionkontoret i Halmstad och som tillsammans skall bidra till goda förutsättningar för den regionala utvecklingen. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram välgrundade kunskaps- och beslutsunderlag till den Regionala politiken och att driva utvecklingsprocesser tillsammans med de aktörer som krävs för att vi skall lyckas förverkliga tillväxtstrategin.

Som digitaliseringskoordinator kommer du ha som uppgift att bidra till samordning och samverkan mellan relevanta aktörer för att främja och tillvarata digitaliseringen i det regionala tillväxtarbetet, översätta olika satsningar till halländska förutsättningar, identifiera förbättringsområden samt ingå i och utveckla regionala och nationella nätverk för erfarenhetsutbyte och informationsspridning. Du kommer att ha en viktig funktion i att samverka, transformera, omvärldsbevaka och kommunicera med regionala och nationella aktörer för att främja en digital omställning.

För att lyckas med detta krävs att du är bekväm med att leda utvecklingsprocesser i samverkan med olika aktörer. Vi samarbetar både med interna avdelningar inom Regional Utveckling och med olika externa aktörer. Jobbet kan också innebära deltagande i nationella och internationella projekt.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har en mycket god förståelse för samspelet mellan det offentliga och det privata. Du behöver ha förmåga att kunna se hur digitaliseringen påverkar och sker på olika nivåer, vilket har effekter för demokrati, tillväxt och Hallands fortsatta attraktivitet och konkurrenskraft. Du ska vara initiativtagande och det är viktigt att du kan arbeta självständigt. Du är en ansvarstagande och engagerad person som gärna tar dig an nya uppgifter, som är utåtriktad och utvecklar samarbete och stimulerar till och kan leda utvecklingsprocesser. Du är en god kommunikatör som uttrycker dig lättbegripligt i både tal och skrift. Arbetet kräver också en utvecklad känsla för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du kommer att behöva ett stort mått av kreativitet, ödmjukhet och drivkraft för att trivas och klara av att skapa resultat.

Du som söker tjänsten skall ha akademisk utbildning och gärna ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Visstidsanställning fram till december 2020.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 3 februari. Referensnummer A840851.

Övrigt

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv

Telefon: 035-17 98 87

E-post: ann-mari.bartholdsson@regionhalland.se

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Majlis Adolfsson , Vision

Telefon: 0104 - 76 19 00