Ledigt jobb

Analytiker - regional utveckling sökes till Regionkontoret, Halmstad

Sista ansökningsdag: 8 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Avdelningen för analys och samordning är ansvarig för den övergripande analysverksamheten inom regional utveckling. Vi arbetar med att följa upp, analysera, prognostisera och informera om Hallands utveckling samt tillhandahålla statistiska och geografiska analysunderlag. Avdelningen projektleder analyser samt stödjer andra inom regional utveckling med statistik och analyser. Avdelningen samordnar även övergripande processer, externa relationer och EU-arbete. Vi ansvarar för rapportering till Näringsdepartementet och för samlade underlag till Region Hallands uppföljning och årsredovisning.

Arbetsbeskrivning

I rollen som analytiker innefattar dina arbetsuppgifter att genomföra kvalificerade analyser av utvecklingen i Halland samt uppföljning av det regionala utvecklingsarbetet. Vidare kommer du driva och samordna Region Hallands arbete med omvärldsanalys. Du kommer även att presentera analyser skriftligt och muntligt samt delta i nätverk med kommuner och regioner när det gäller statistik och analyser.

Kvalifikationer

Vi söker dig med kunskap och erfarenhet av statistik, samhälls- och omvärldsanalyser. För att lyckas i rollen krävs god samarbetsförmåga, analytiskt tänkande, kreativitet samt förmåga att arbeta självständigt. Du är kommunikativ med mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt har erfarenhet av att presentera statistik och analyser både muntligt och skriftligt på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Du är van vid att arbeta med både kvantitativa och kvalitativa metoder. Vidare har du erfarenhet av att driva och leda projekt eller processer.

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av arbete med indikatorer, uppföljning av regionalt utvecklingsarbete samt erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer.

Gällande den formella kompetensen söker vi dig som har akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning mot statistik, nationalekonomi, statsvetenskap eller liknande, eller annan utbildning och erfarenhet som vi finner lämplig. Körkort är önskvärt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 8 mars. Referensnummer A849023.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Om erforderligt beslut ej fattas kan rekryteringen dras in.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Ulrika Bertilsson, nås under perioden 8/2-21/2, Avdelningschef Analys och samordning

Telefon: 0703-77 39 23

Thomas Niedomysl, Analytiker

Telefon: 0720-84 06 55

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Majlis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-76 19 00