Ledigt jobb

FoU-Handledare inom klinisk forskning till FoU Halland, Varberg/Halmstad

Sista ansökningsdag: 18 november Ansök nu

FoU Halland har ett uppdrag att utveckla och ge vetenskapligt stöd till verksamheter och medarbetare i Region Halland. FoU ska också stödja Region Hallands struktur och utveckling kring verksamhetsförlagd utbildning på grund och avancerad nivå samt medverka till att Region Hallands övergripande mål nås och att samtliga verksamheter kan utvecklas.

FoU står inför ett generationsskifte under 2019 och söker ny FoU-handledare. Vi har förmånen att i övergångsperioden ha med nuvarande FoU-handledare kvar i organisationen.

Vi söker en FoU-handledare med inriktning på klinisk forskning. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras, men tjänsten kommer att ligga på minst 25%. Anställningsformen är tillsvidare och uppdraget är mot hela Region Halland där FoU:s utbudspunkter är i Varberg och Halmstad. Det finns möjlighet att kombinera rollen som FoU- handledare med klinisk tjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

För att förstärka kompetensen kring avancerade epidemiologiska analyser av stora datamängder och komplexa samband söker vi nu FoU-handledare med epidemiologisk inriktning . Som FoU-handledare är din huvudsakliga arbetsinriktning mot forskningsmetodik. Sammantaget innebär arbetet att ge vetenskaplig handledning/stöd i metod och design till forskare och blivande forskare verksamma i regionen inom alla yrkeskategorier.

Arbetet omfattar:

* Ansvar för kvalificerat vetenskapligt metodstöd till medarbetare inom Hälsa och sjukvårdens förvaltningar i Region Halland
* Vetenskaplig handledning
* Ett nära samarbete med FoU-chef i det fortlöpande arbetet med att utveckla och driva frågor kring vetenskapligt metodstöd i Region Halland
* Att proaktivt stödja och stimulera medarbetare i Region Halland inom forskning- och utvecklingsprojekt genom att medverka i FoU Hallands grunduppdrag från Hälso- och sjukvårdsdirektören
* Att medverka inom utbildningsverksamheten samt ingå i kursledningen för olika utbildningar i forskningsmetodik
* Att ge stöd/support i utformning av studieprotokoll och statistiska analysplaner
* Egen forskning och/eller möjlighet till kombinerad klinisk tjänstgöring

Kvalifikationer

Vi söker en disputerad forskare inom medicinsk vetenskap med läkarexamen. Klinisk erfarenhet är ett krav för insikt om hur hälso- och sjukvårdsverksamhet fungerar idag. Ämnesspecifika kunskaper inom vetenskaplig metodik med kunskapsfokus på studiedesign. Dokumenterad erfarenhet av handledning är meriterande samt att bedriva utbildning med hög pedagogisk förmåga. Sökande ska redovisa akademisk portfölj med vetenskaplig produktion och pedagogik. Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift, krävs för tjänsten.

Vi söker en person som är pedagogiskt skolad och har förmågan att bemöta personer med varierande utbildning och bakgrund. För tjänsten är det viktigt med erfarenhet från självständigt arbete samt att ta egna initiativ och driva frågor framåt. Vi värdesätter personliga egenskaper såsom att vara serviceinriktad, lyhörd med god kommunikativ förmåga, liksom ett utåtriktat sätt med framtidstänkande och därmed främja ett positivt samarbetsklimat på arbetsplatsen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 25%-100%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde under 2019 enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 november. Referensnummer RK 39/18.

Övrigt

Ansökan skall göras med ett uppdaterat CV samt med 4 portföljer enligt:
1. Vetenskaplig
2. Klinisk
3. Pedagogisk
4. Administrativ

Vi utgår från ett löpande urval och kandidater kan komma att kallas på intervju redan innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Kerstin Fjällman Schärberg , Avdelningschef FoU Halland

Telefon: 073-303 78 88

E-post: Kerstin.Fjallman-Scharberg@regionhalland.se

Jonathan Pearman, Avdelningschef FoU Halland

Telefon: 073-850 21 52

E-post: Jonathan.pearman@regionhalland.se

Fredrik Solvang , Saco

Telefon: 072-371 23 17

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-13 48 45