Ledigt jobb

Biträdande Smittskyddsläkare 30% sökes till Smittskydd Halland, Halmstad

Sista ansökningsdag: 17 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Smittskydd Halland är organisatoriskt knutet till regionkontorets Hälso- och sjukvårdsavdelning och dess avdelning för kvalitet. Lokalmässigt är enheten placerad på Hallands sjukhus i Halmstad. Utöver smittskyddsläkaren finns 2,0 tjänst smittskyddssjuksköterska och en halvtid assistent.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med enheten Smittskyddsläkare och övriga medarbetare på enheten, vill leda smittskyddsarbetet i Region Halland. Vid din sida kommer du att ha ett välfungerande team av erfarna medarbetare inom smittskydd. Arbetet är långsiktigt och strategiskt och består av många delar. Kommunikation och nätverkande är en stor del av arbetet.

Smittskyddsläkaren är en egen myndighet med ansvar att planera, organisera och leda smittskyddet inom Landsting/Region och tillsätts av regionstyrelsen. Stor vikt läggs på stöd till och samverkan med hälso- och sjukvården, kommunerna och andra i deras smittskyddsarbete genom att fortlöpande följa smittskyddsläget och verka för att förebyggande åtgärder vidtas, liksom på utåtriktad verksamhet i ett brett kontaktnät med flertalet samhällsfunktioner, inkluderande allmänhet och media.

Inom Region Halland ingår arbete för Strama Halland tillika terapigrupp infektion och för terapigrupp vaccin.

Verksamheten utgår från Halmstad men ansvaret omfattar hela regionen. Resor ingår därför som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar eller klinisk mikrobiologi (bakteriologi/virologi) och med flerårig erfarenhet av specialistområdet. Om du även har smittskyddserfarenhet så är det en fördel.

Intresse, kunskap och tidigare praktisk erfarenhet inom smittskydd, infektionsepidemiologi eller folkhälsoarbete är en merit.

Du har lust att leda och har tidigare ledarerfarenhet. Du är kommunikativ, pedagogisk, strategisk och har ett brett kontaktnät som blir till nytta i din roll. Du är strategisk och arbetar i nätverk.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 30%.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde under våren 2019, enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 17 februari. Referensnummer A845960.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anders Enocksson, Smittskyddsöverläkare

Telefon: 035-13 16 13

Mobil: 0703-19 16 13

Ann-Sofi Isaksson, Verksamhetschef kvalitet

Mobil: 0722-33 88 00

För uppgift om fackliga företrädare, v g kontakta Pontus Engberg, HR-partner

Telefon: 0725-01 13 20