Ledigt jobb

Är du vår nya kurator till vårt psykosociala team i Ullared/Falkenberg?

Sista ansökningsdag: 30 september Ansök nu

Vårdcentralen Ullared är en trivsam och väletablerad vårdcentral med ett väl utvecklat psykosocialt team i vårt verksamhetsområde Falkenberg. Vi är ca 20 medarbetare som arbetar med att ta hand om ca 4 500 listade patienter. Vi erbjuder en väl fungerande vård med distriktsläkare, distriktssköterskor, BVC, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog och lab. Arbetsplatsen ligger i Falkenbergs inland och är lätt att nå via allmänna kommunikationer och med bil.

På vårdcentralen arbetar i nuläget en kurator och en psykolog med bedömning och psykologisk behandling för vuxna, barn och ungdomar. Vi arbetar utifrån flera olika behandlingsinriktningar. Kollegorna på Vårdcentralen Ullared erbjuder, förutom individuella behandlingskontakter, gruppbehandling (MBCT) och stresskola. Personalgruppen arbetar också aktivt med utbildning, metodutveckling och forskning.

Då en av våra kuratorer nu avslutar sin tjänst söker Vårdcentralen Ullared en kurator till sitt psykosociala behandlingsteam. Du kommer att mötas av en stabil arbetsgrupp som präglas av ett gott samarbete, flexibelt tänkande och härlig kamratanda. Rollen erbjuder spännande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas professionellt och en god kollegial stämning. Förutom ovan nämnda yrkesgrupper arbetar läkare, distriktssköterska, fysioterapeut/sjukgymnast samt arbetsterapeut hos oss. Vi arbetar med patienten i fokus, med respekt för individen och ett bra samarbete mellan professionerna.

Arbetsbeskrivning

Det kliniska arbetet omfattar individuell bedömning och psykologisk behandling av vuxna patienter på vårdcentralen. Behandling med ungdomar kan också bli aktuellt. Som kurator i primärvården möter du en bred patientgrupp för bedömning och behandling. Vanliga sökorsaker är ångestsyndrom, depressioner och stress-/utmattningsreaktioner. Utöver individuella samtalskontakter kan arbetsuppgifter såsom att hålla i gruppbehandlingar och delta i mottagningens utvecklingsarbete bli aktuellt. Graden av dessa arbetsuppgifter avgörs utifrån dina förutsättningar och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är auktoriserad socionom/kurator med klinisk erfarenhet och kompetens inom diagnostik och psykologisk behandling. Erfarenhet av Mindfullness är meriterande
Tidigare erfarenhet av psykologiskt behandlingsarbete inom primärvård och/eller psykiatri är meriterande. Psykoterapeutlegitimation och/eller utbildning inom relevanta psykoterapeutiska behandlingsmetoder såsom KBT, PDT, IPT, prolonged exposure, ISTDP, etc. är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna ser att du är självständig, initiativrik, noggrann och flexibel. Viktigt är också att du har en god känsla för service och att du har lätt för att samarbeta.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 80%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 september. Referensnummer NSVH 159/18.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna Vårdcentralerna samt Folktandvården. Närsjukvården är ett modernt ”vårdföretag” med offentligt ägande där målet är att ge vård för varje krona. För att lyckas satsar Närsjukvården på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö och på ständig utveckling av verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Pia Fredriksson, Vårdcentralschef

Telefon: 0768-08 72 19

För information om facklig företrädare kontakta HR Partner Sara Enocsson

Telefon: 070-871 33 57