Ledigt jobb

Vi söker en specialistläkare till Läkarmedverkan

Sista ansökningsdag: 30 september Ansök nu

Läkarmedverkan i hemsjukvården är ett projekt som Region Halland driver för att förbättra för de invånare, oftast äldre, som bor kvar hemma och har hemsjukvård. Genom arbetssättet ska patienter med hemsjukvård och deras närstående få ökad trygghet, bättre vårdkvalitet och slippa onödiga sjukhusbesök.

I tjänsten som specialistläkare hos oss möter du en spännande variation av arbetsuppgifter med möjligheter att påverka din egen arbetssituation.

Du arbetar för att förhindra onödiga sjukhusinläggningar av ofta multisjuka patienter som behöver vård och omvårdnad i hemmet och inte kan ta sig till sin vårdcentral men inte är så sjuka att de behöver akut sjukhusvård eller där sjukhusvård inte ger något mervärde för patienten.

Som specialistläkare i Läkarmedverkan bedömer du om aktuell patient behöver akut konsultation och/eller hembesök samma dag eller kan skötas via sin ordinarie vårdcentral. Aktuella är patienter som bor i ordinärt boende inskrivna i hemsjukvården samt patienter på särskilt boende och LSS som har behov av akuta eller brådskande hembesök/konsultationer.

Tre specialistläkare i Halland, varav du blir den ena, arbetar i Läkarmedverkan. En god samverkan med Hallands sjukhus, kommunerna och de distriktssjuksköterskor som arbetar nära patienten är en stor del i uppdraget.

Det är viktigt för oss är att vården sker på rätt vårdnivå med patienten i fokus, respekt för individen och ett bra samarbete mellan professionerna.

Arbetsbeskrivning

Som specialistläkare i Läkarmedverkan utgår du från Vårdcentralen Andersberg.
Möjligheten finns också att arbeta viss procent som ordinarie distriktsläkare på vårdcentralen om detta är ett önskemål.

Vi är ett positivt gäng som trivs tillsammans och är stolta över det goda samarbetet mellan våra olika professioner. Vi är nyfikna och vågar prova nya idéer. Vi arbetar med fokus på att varje patientmöte är unikt och ska bli det bästa.

Vi tar väl hand om varandra och vi tycker att det är roligt att lära känna nya kollegor som tillför vår verksamhet nya idéer, så att vi kan utveckla verksamheten till att bli ännu bättre

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom allmänmedicin eller har en specialistutbildning inom något annat område som är relevant för vår verksamhet, exempelvis internmedicin. Vidare har du har kunskaper i svenska motsvarande svenska C. B-körkort är ett krav.

Vi ser att du som person är flexibel, arbetar strukturerat och skapar förutsättningar för ett bra flöde. Du är drivande och vill bidra till verksamhetens utveckling. Vi värdesätter teamarbete där samarbetet mellan olika professioner bidrar till en positiv stämning och ett professionellt bemötande av våra invånare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Tillsvidareanställning i Närsjukvården Halland med placering i projekt Läkarmedverkan.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tjänstgöringsgrad kan diskuteras Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 september. Referensnummer NSVH 160/18.

Övrigt

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anette Karlsson , Verksamhetschef

Telefon: 073 -202 39 22

Ann-Helén von Braun, Hallands läkarförening

Telefon: 0346-56 000 (vxl)