Ledigt jobb

Specialist-/överläkare sökes till Beroendeavdelning, Varberg

Sista ansökningsdag: 28 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Avdelning 24 är en del i beroendevårdkedjan i Halland. Enheten öppnade hösten 2016 och är en heldygnsavdelning på Hallands sjukhus Varberg. På avdelning 24 tar vi emot beroendepatienter med eller utan psykiatrisk samsjuklighet för utredning och behandling. Vi har både akuta och planerade inläggningar. Avdelningen har 12 vårdplatser. På avdelningen arbetar läkare, psykiatrisjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare, kurator och psykolog. Avdelningens uppdrag är att erbjuda tillnyktring, abstinensbehandling, nedtrappning av läkemedel och motivationshöjande behandlingar. I uppdraget ingår även att tillsammans med patienten och dennes nätverk och berörda samarbetspartners (t.ex. öppenvårdsteam, socialtjänst, primärvård, brukarorganisationer) erbjuda en god planering inför utskrivning. Brukarorganisationerna finns nära verksamheten och patienter och personal har möjlighet att samverka med dem på plats.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en överläkare/specialistläkare som är intresserad av beroendepsykiatri och vill utveckla den psykiatriska heldygnsvården. Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation med patienten i fokus, som präglas av vetenskap, beprövad erfarenhet, öppenhet och samverkan.

Deltagande i bakjourslinjen i Varberg ingår i arbetet. Som specialistläkare vid avdelning 24 deltar du även i dagbakjourslinjen samt i konsultarbetet gentemot de somatiska klinikerna vid Hallands sjukhus Varberg. Som överläkare på avdelning 24 får du också rollen som medicinskt ledningsansvarig på avdelningen. Handledning av utbildningsläkare ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri eller beroende.

Som person är du målmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt, Du har goda ledaregenskaper och god förmåga att kommunicera kring dina kliniska bedömningar och beslut. Du värderar evidens och sätter den i sitt sammanhang avseende klinisk erfarenhet och praxis. På avdelningen arbetar du i team med sjuksköterskor, skötare och kurator varför god samarbetsförmåga är väldigt viktig. Intresse av utbildningsfrågor och pedagogiskt engagemang är ett plus.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Mångfald är en styrka och vi vill särskilt betona att vi välkomnar sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 28 februari. Referensnummer A846909.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Louise Brattström-Stolt , Läkarchef

Telefon: 073-405 92 71

Björn Söderström, Hallands läkarförening

Telefon: 0340-48 10 00 (vxl)