Ledigt jobb

HR-specialist sökes till Region Halland

Sista ansökningsdag: 27 januari Ansök nu

Är du en driven person som söker en roll som både är strategisk och operativ? Skulle du beskriva dig själv som en relationskapande person som gillar att samverka med olika aktörer? Då är rollen som HR-specialist på Region Halland något för dig!

För att säkerställa att Halland har bästa möjliga förutsättningar för en positiv utveckling har en Tillväxtstrategi tagits fram. Tillväxtstrategin pekar ut viktiga vägval och beskriver prioriteringar som är nödvändiga för att uppnå "Halland bästa livsplatsen". Ett strategiskt val inom Tillväxtstrategin är ökad anställningsbarhet hos invånare som står långt från arbetsmarknaden. Detta för att kunna uppnå delmålet att vara en region som har en öppen, jämställd och inkluderande arbetsmarknad.

Som en del i realiseringen av strategin ingår det även att Region Halland som arbetsgivare ska verka för att bidra till en ökad anställningsbarhet. Därför söker vi en HR-specialist för uppdraget ”Fler i arbete”. Du kommer att samarbeta med ett flertal funktioner inom regionen och tillhöra en HR-avdelning med fler olika specialistkunskaper inom bland annat kompetensförsörjning, arbetsrätt, arbetsmiljö och uppföljning.

Arbetsbeskrivning

Vi på Region Halland söker nu en person som vill ta sig an uppdraget att minska tröskeln för grupper som står långt utanför arbetsmarknaden.

Detta genom att i första hand bygga strukturer och arbetssätt för att Region Halland ska kunna ta emot olika grupper samt säkra en långsiktig fungerande process. Det omfattar även att matcha rätt kompetens med verksamhetens behov, till exempel öka arbetslivserfarenheten, stärka språket m.m.

Insatserna behöver även samordnas för att framtagna aktiviteter ska få effekt och du kommer därför att fungera som en länk mot både interna och externa aktörer (kommuner, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, utbildare med flera).

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs att du är bra på att driva processer, aktiviteter, nätverka och få folk med dig. Du har ett genuint intresse för människor och drivs av att skapa möjlighet att få andra att få bättre förutsättningar på arbetsmarknaden och ser hur detta skulle kunna vara möjligt.

Du har en relevant högskoleutbildning, gärna inom HR och har jobbat inom området i några år, men det viktigaste är din förmåga att läsa av verksamhetens behov och föreslå relevant angreppsätt och få med dig andra att agera utifrån dessa samt identifiera förbättringar som driver arbetet framåt.

Du har även förmågan att utveckla relationer och samarbeten på alla nivåer inom organisationen. Vidare söker vi dig som har lätt för att se och tyda andras perspektiv samt kan förstå och komma med idéer på hur olika aktörer tillsammans kan ta sig framåt. Du är lyhörd och mån om att förstå verksamheternas utmaningar och omsätta det på ett strategiskt och operativt sätt.

Vi söker dig som:
* har erfarenhet och förståelse för hur myndigheter (Försäkringskassa, Arbetsförmedling) arbetar med dessa frågor

* är duktig på att matcha rätt kompetens med rätt behov

* har arbetsrättslig kunskap, i synnerhet kring anställningsformer och avtal

* gärna har erfarenhet av arbete med personer som står långt från arbetsmarknaden som målgrupp

Om du drivs av att arbeta med människor och vill göra skillnad i en organisation som har ett samhällsviktigt uppdrag, är du mer än välkommen att söka!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 27 januari. Referensnummer RK 44/18.

Övrigt

Intervjuer för denna tjänst kommer att ske 4 februari kl. 10-13 och 5 februari kl. 13-17.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Indre Grimpe, HR-chef

Telefon: 070-686 51 94

Dragica Grahovac , SACO

Telefon: 070-430 55 16

Lennart Johansson, Vision

Telefon: 070-311 30 85