Ledigt jobb

Upphandlingsjurist/upphandlare till Regionupphandling, Halmstad

Sista ansökningsdag: 24 januari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 600 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionservice levererar servicetjänster till Region Hallands kärnverksamheter. Medarbetarna utför tjänster inom serviceområdena teknik, fastigheter, kost, städ, vaktmästeri, logistik, administration, kurs & konferens, upphandling, intranät, kommunikation, it och tele. Till Regionupphandling söker vi ny medarbetare till Halmstad. Regionupphandling består av 17 personer och är en gemensam resurs för upphandling. Region Halland köper varor och tjänster för ca 4 Mkr per år. Med strategisk och effektiv inköpsprocess uppnår vi bästa totalekonomi och bidrar till att nå Regionens vision - Halland bästa livsplatsen.

Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega och Upphandlingsjurist/upphandlare!

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du arbetar med intern upphandlingsjuridisk rådgivning inför och under upphandlingar samt är ombud för Region Halland i mål om överprövning enligt Lag om offentlig upphandling. I arbetet ingår att ge stöd i upprättande av samt tolka och granska dokument inom inköp och upphandling. Det ingår även att skriftligen argumentera för regionens sak, genomföra sekretessprövning av inkomna anbud och hantera frågor om utlämnande av allmänna handlingar. Du bevakar rättsutvecklingen inom offentlig upphandling och deltar i ständig översyn av interna dokument.

I rollen ingår att informera och utbilda organisationen i upphandlingsjuridiska frågor och du kommer också att bli tilldelad egna upphandlingar som du planerar, driver och genomför.

Kvalifikationer

Vi söker dig med juristexamen eller motsvarande utbildning inom affärsjuridik, gärna med erfarenhet av tidigare upphandlingsjuridiskt arbete eller annat juridiskt arbete inom offentlig sektor. Du har god kunskap om lagen om offentlig upphandling samt övriga lagar och regelverk som styr offentlig upphandling.

Du är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt, och har förmågan att prioritera utan att ge avkall på noggrannheten. Som person är du prestigelös, med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Det svenska språket behärskar du mycket väl i både tal och skrift. Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar på ett tydligt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande så varmt välkommen med att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde våren 2019
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 24 januari. Referensnummer RGS 105/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Madelene Winbo, Upphandlingschef

Telefon: 0705-179630

E-post: Madelene.Winbo@regionhalland.se

Dragica Grahovac , Saco

Telefon: 073-302 15 43

E-post: Dragica.Grahovac@regionhalland.se