Ledigt jobb

Läkare sökes till öppenvårdspsykiatrin i Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 31 oktober Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har cirka 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Dess tre verksamhetsområden är BUP, Vuxenpsykiatri Heldygnsvård och Vuxenpsykiatri Öppenvård. Det medicinska ledningsansvaret förvaltas i en parallell delegationsstruktur, med medicinskt ledningsansvariga läkare både lokalt på enheterna och övergripande för varje verksamhetsområde.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta på vår välfungerande Kungsbackamottagning? Vi söker en överläkare med placering i ett av våra allmänpsykiatriska team, där du kommer att arbeta tillsammans med flera överläkarkollegor. Vi erbjuder dig goda villkor, rimlig arbetsbelastning, bra utvecklingsmöjligheter och en utvecklingsorienterad, god arbetsmiljö.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat:

Psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete i enlighet med klinikens riktlinjer

Samarbete med övrig personal för att ge god psykosocial behandling

Delta i utvecklingsprojekt och dagligt förbättringsarbete

Som läkare hos oss har du genom din kunskap och ditt engagemang mycket goda möjligheter att vara med och utveckla vården för våra 1400 patienter. Du har ansvar för ett välfungerande tvärprofessionellt team med erfarna och kompetenta medarbetare. Du ingår i jourlinjen vid heldygnsvården i Varberg. För sökande norrifrån kan nämnas att Kungsbacka ligger på lätt pendlingsavstånd från Göteborg genom Öresundstågens täta avgångar.

Öppenvården erbjuder Hallänningen psykiatri nära invånarna och har mottagningar i varje kommun. Vid de större mottagningarna finns en utvecklad subspecialisering. Vår verksamhetsinriktning Rätt vård, i rätt tid! innebär ett ständigt arbete mot ökad kvalitet, kortare ledtider och bättre patientdelaktighet. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal. Till verksamhetsområdet finns en psykiater knuten med övergripande medicinskt ledningsansvar, samtidigt som lokalt medicinskt ledningsansvar finns delegerat till en psykiater på varje enhet, för att säkerställa hög patientsäkerhet, grundade prioriteringar kring behandling och god förankring av verksamhetsutveckling. En läkarchef verkar inom öppenvårdens verksamhetsområde. Inom vuxenpsykiatrin är vi 44 tillsvidareanställda läkare, varav 15 ST-läkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, alternativt är du ST-läkare i psykiatri och är i slutfasen av din ST-utbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med öppenvårdspsykiatri. Både teamarbetet kring patienterna och det löpande utvecklingsarbetet på mottagningarna bygger på engagemang och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 oktober. Referensnummer PSH 116/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Aslak Iversen, Läkarchef

Telefon: 0767-78 24 09

Jenny Jobark Wiman, Avdelningschef

Telefon: 0767-78 24 09

Björn Söderström, Hallands Läkarförening

Telefon: Växel 0340-48 10 00 (vxl)

Inger Bermlid , Hallands Läkarförening

Telefon: 035- 13 10 00 (vxl)