Ledigt jobb

Klinisk Lektor sökes till Forskning och Utveckling (FoU), Region Halland

Sista ansökningsdag: 7 oktober Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

FoU Halland har ett regionalt uppdrag och består av utbildning, forskning och utveckling, samt medicinsk Information och bibliotek. Verksamheten utgår ifrån två utbudspunkter: Varberg och Halmstad. Vi på FoU Halland söker nu dig som är forskningsengagerad och intresserad av att vara med och fortsätta utveckla den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) för sjuksköterskor på både grund- och avancerad nivå. Som klinisk Lektor kommer du att mötas av en arbetsgrupp som präglas av gott samarbete och bred kompetens.

Arbetsbeskrivning

Att vara anställd som klinisk lektor inom en region är unikt i Sverige.

Som klinisk lektor vid FoU Halland har du ett övergripande, regionalt ansvar för utveckling av den pedagogiska kvalitén och forskningsanknytningen i den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). VFU-uppdraget sker utifrån en väl utvecklad handledningsmodell i nära samverkan med Hälso- och sjukvårdens förvaltningar och Akademin för Hälsa och Välfärd. Inom VFU uppdraget kommer du även att arbeta tillsammans med regional studierektor och studierektor vid Högskolan Halmstad, kliniska lektorer, kombinationstjänst lärare och – sjuksköterskor, samt ca 60 huvudhandledare inom Hälso- och sjukvården.

Sedan 2010 ingår kliniska lektorer i omvårdnad i FoU Hallands organisation inom uppdraget VFU, och här ingår även en 20 % adjungering mot Högskolan Halmstad. Region Halland tar idag emot ca 480 studenter/termin under deras VFU.

Som medarbetare inom FoU Halland ingår även i ditt uppdrag att stimulera, initiera och handleda verksamhetsanknutna utvecklings- och forskningsprojekt. Egen forskning är ett krav och ingår med 20 % i tjänsten. Din linjechef blir en avdelningschef vid FOU Halland. Ditt kommande uppdrag är mot hela regionen, med placering i huvudsak vid utbudspunkt FoU i Varberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en leg. sjuksköterska med doktorsexamen i omvårdnad eller motsvarande. Vi ser gärna att du har klinisk erfarenhet som sjuksköterska samt formell kompetens i pedagogik/Högskolepedagogik (minst 15 hp). Vidare är pedagogisk erfarenhet av arbete med Högskoleutbildning/Universitetsutbildning fördelaktigt.

Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga, kan etablera bra relationer och har lätt för att samarbeta med andra. I rollen krävs det även att du är lösningsorienterad och ansvarsfull i allt du tar dig an. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 7 oktober. Referensnummer RK 30/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jonathan Pearman, Avdelningschef FoU Halland

Telefon: 073-850 21 52

E-post: Jonathan.pearman@regionhalland.se

Monica Johansson, Vision

Telefon: 035-13 48 45

Fredrik Solvang , Saco

Telefon: 072-371 23 17

Kerstin Fjällman Schärberg , Avdelningschef FoU Halland

Telefon: 073-303 78 88

E-post: Kerstin.Fjallman-Scharberg@regionhalland.se

Karin Nordstrand, Vårdförbundet

Telefon: 035-17 96 82