Ledigt jobb

Logoped till Vuxenhabiliteringen, Varberg/Falkenberg

Sista ansökningsdag: 17 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Habiliteringen är en specialistverksamhet för utredning och uppföljning av barn, ungdomar och vuxna med motoriska funktionshinder, utvecklingsstörning, neuropsykiatriska störningar, svåra tal- och språkstörningar samt gravt synskadade barn. I vårt uppdrag ingår också att samordna och förmedla kontakt med andra verksamheter och att vara en kunskapsresurs.

Nu söker vi en logoped till vuxenhabiliteringen i Varberg/Falkenberg där du kommer att arbeta tillsammans med arbetsterapeut, kurator, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog.

Arbetsbeskrivning

Som logoped inom habiliteringen arbetar du med tal, språk, kommunikation, oralmotorik och ät-, svälj- och dricksvårigheter. Arbetsuppgifterna består till stor del av konsultation men också i viss mån kartläggning, diagnostisering, behandling, uppföljning och hjälpmedelsförskrivning. I arbetet ingår också att planera och leda gruppverksamhet. Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring den vuxnes olika vardagsmiljöer. Du erbjuds goda möjligheter till kollegial handledning samt regelbundna yrkesträffar. I befattningen ingår även viss tjänstgöring på barnhabiliteringen.

Vuxenhabiliteringen ansvarar för Falkenberg och Varberg, varför körkort B är ett krav. Leasingbil finns att tillgå. Huvudsakligen kommer du att ha din arbetsplats i Varberg och utgå därifrån.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped. Du har erfarenhet av att arbeta med vuxna personer med funktionsnedsättningar. Det är också en fördel om du har kunskaper och kännedom om Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK). Erfarenhet från psykiatrisk öppenvård är meriterande liksom erfarenhet av att leda grupper. Du bör också ha ett intresse för och erfarenhet av teamarbete.

Du har en god förmåga att skapa goda relationer till patienter och medarbetare. Du har lätt för att uttrycka dig på ett tydligt och pedagogiskt sätt i såväl tal som skrift. Personliga egenskaper såsom initiativförmåga, flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vara delaktig i ett aktivt utvecklingsarbete är viktiga för oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Inledningsvis 80%, från och med april 2019 100%
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vikariat 1 år, dock längst t.o.m. 2020-03-31.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 17 februari. Referensnummer A844907.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Lena-Britt Sjöholm, Avdelningschef

Telefon: 0720-83 79 75

Emelie Niklasson, Logoped

Telefon: 0733-41 30 53

Julia Wramling, Saco

Telefon: 0340-48 15 68