Ledigt jobb

Avdelningschef till Akutklinikens sekretariat, Halmstad och Varberg

Sista ansökningsdag: 4 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Akutkliniken består av akutmottagningarna och bemanningsenheterna vid Hallands sjukhus. Akutmottagningarna är öppna dygnet-runt för akut sjuka och skadade patienter. Vi har tillsammans på bägge akutmottagningarna ca 85 000 besök/år fördelat på medicin, kirurgi, ortopedi, urologi, gynekologi, infektion, öron och ögon. De medicinska sekreterarna som jobbar på akutmottagningarna är idag organiserade under Medicinkliniken men kommer framgent att vara organiserade under Akutkliniken. Vi söker därför nu en avdelningschef för denna enhet. Som avdelningschef kommer du att ansvara för de ca 25 medicinska sekreterarna vid bägge akutmottagningarna och kommer att arbeta i både Halmstad och Varberg.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som utmanas av en verksamhet med högt tempo och stor variation, du gillar att se människor växa och utvecklas.

Akutmottagningarna befinner sig i början på ett förändringsarbete där vi vill skapa en mottagning som möter patienterna med hög patientsäkerhet, effektivitet och som samtidigt erbjuder en god arbetsmiljö där medarbetare trivs och vill stanna kvar. Vi använder LEAN som strategi i vårt arbete.

Du kommer att ha stora möjligheter att sätta din prägel på verksamheten där du som chef är den drivande motorn i utvecklingsarbete. Vår anda genomsyras av att pröva och utvärdera för att med rätt fart gå i utveckling där förståelse och lust skapas hos medarbetarna. Vi söker dig som har förändringskraft och är intresserad av digitalisering och innovation inom administration. Vi är ett tight ledningsteam där vi ser och stöttar varandra som delar av en gemensam helhet. Du ansvarar för personalfrågor och medverkar vid ekonomisk planering och uppföljning. Du kommer att vara underställd verksamhetschefen för Akutkliniken på Hallands sjukhus och ingår i klinikens ledningsgrupp. Att vara avdelningschef för Akutklinikens sekretariat kräver ett helhetstänkande utifrån att de flesta av våra patienters besök på Hallands sjukhus börjar just på Akutmottagningen. Som avdelningschef blir du förordnad i period om fyra år.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom ett område som passar i verksamheten eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av förändringsledning och framsteg i offentlig organisation är meriterande.

För att lyckas med uppdraget är tidigare ledarskapserfarenhet grundläggande. Du har förmåga att utveckla och motivera dina medarbetare samt skapa delaktighet även i tider av förändring. Du är målinriktad, strukturerad och har ett kommunikativt ledarskap. Eftersom vi hjälps åt på Hallands sjukhus så är samarbetsförmåga en viktig egenskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande på fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 4 november. Referensnummer HS 272/18.

Övrigt

Det är meriterande om du har genomgått Region Hallands utvecklingsprogram för blivande chefer, Morgondagens ledare.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jonas Hultgren , Verksamhetschef

Telefon: 035-13 47 73

Malin Larsson, Vision

Telefon: 0340-48 18 27