Ledigt jobb

ST-läkare/Specialistläkare till Klinisk mikrobiologi och Vårdhygien

Sista ansökningsdag: 24 februari Ansök nu

Är du intresserad av att jobba på Klinisk mikrobiologi i Halland? Vi söker en ST-läkare alternativt specialistläkare på Klinisk mikrobiologi och Vårdhygien i Halmstad som arbetskamrat på vår trivsamma klinik!

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.
Region Halland har fler än 300 000 invånare och antalet ökar stadigt. Regionen har en väl utbyggd primärvård och sjukhus finns i Halmstad, Varberg och Kungsbacka

Klinisk mikrobiologi och Vårdhygien har ett regionövergripande ansvar för mikrobiologisk diagnostik. Vi har därutöver fått uppdraget att vara Sveriges referenslaboratorium för bakteriella tarmpatogener. Ett uppdrag där vi håller ett nationellt ansvar för att vara drivande för och i framkant med diagnostiken. Laboratoriet är indelat i tre sektioner (bakteriologisk odling, serologi och molekylärbiologi) och vi bedriver diagnostiken med moderna, kvalitetssäkrade metoder samt en hög grad av automation. Vår utveckling och forskning inom mikrobiologi och vårdhygien har lett till såväl använda metoder som publicerade vetenskapliga artiklar. Överläkaren, två mikrobiologer och en BMA är disputerade.

På vårdhygienavdelningen fokuserar vi på preventivt arbete med rådgivning, utbildning och tillhandahållande av riktlinjer. Även utbrottshantering och uppföljning av patienter med resistenta bakterier ingår i arbetet.

Vår arbetsgrupp består av en överläkare (samtidigt verksamhetschef) och en specialistläkare (båda specialistkompetenta inom klinisk mikrobiologi), två ST-läkare (varav en specialistkompetent inom infektionsmedicin) och två mikrobiologer. Dessutom finns det en läkare som har sökt sig till en forskningstjänst i ett annat land varför vi nu önskar anställa en ny kollega. På kliniken jobbar dessutom sex hygiensköterskor samt 30 BMA, substrattekniker och sekreterare.

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga fokus på laboratoriet kommer att vara diagnostiken där ständigt förbättrings- och utvecklingsarbete ingår. Erfarenhet från tidigare forskningsprojekt är meriterande. Möjlighet finns att subspecialisera sig till hygienläkare och intresse för att arbeta deltid på vårdhygien är meriterande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för mikrobiologi eller dig som redan är specialistläkare inom området.

Inom ett mindre område som klinisk mikrobiologi och vårdhygien är det viktigt med ett fungerande nätverk. På vår klinik har vi ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier liksom tät kontakt med kollegor på andra kliniker inom regionen och över regionens gränser. Därför värdesätter vi god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du är välkommen att kontakta oss så att vi kan lära känna varandra och kan föra en vidare dialog!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 24 februari. Referensnummer A843181.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Arne Kötz , Verksamhetschef och överläkare

Telefon: 035 13 18 62

Ellinor Melin , Specialistläkare

Telefon: 035-138060