Ledigt jobb

HR-chef till Närsjukvården Halland, Halmstad/Varberg

Sista ansökningsdag: 26 november Ansök nu

Är du en ledare som med din entusiasm kan motivera och engagera andra i syfte att utveckla verksamheten framåt? Har du dessutom den strategiska förmågan och kan snabbt bilda dig en uppfattning över vilka utvecklingskliv verksamheten behöver ta för att nå önskat mål och resultat? Då kan jobbet som HR-chef vara något för dig!

Närsjukvården befinner sig i ett spännande skede där fokus ligger på utveckling för att ständigt ligga i framkant. Uppdraget som HR-chef ger dig möjligheten att vara med på denna resa och påverka utvecklingen av Närsjukvården. Vi behöver dig, som med din erfarenhet och ditt engagemang, är med och driver HR-frågorna framåt.

Arbetsbeskrivning

Som HR-chef ansvarar du för att skapa effektivitet och kvalitet i verksamheten. Genom ett medvetet arbete tillsammans med kompetenta HR medarbetare säkrar du att utvecklingen av HR-arbetet inom förvaltningen tar önskad riktning och bidrar till att uppfylla mål och resultat.

Som HR-chef har du ett funktionsansvar för HR-arbetet inom Närsjukvården och att det bedrivs i enlighet med den målbild och de strategier som finns. Du är linje- och funktionschef för HR-medarbetare inom förvaltningen och ansvarar för delarna ekonomi, personal och verksamhet.

Du agerar HR-partner och är ett professionellt HR stöd åt Närsjukvårdens förvaltningsledning där du ingår. Du ingår dessutom i förvaltningens centrala fackliga samverkansgrupp samt Region Hallands HR ledning och deltar samt bidrar där till den samlade ledningen och styrningen av HR inom koncernen.

Kvalifikationer

Region Hallands värdegrund bygger på lika värde där vi alla har en viktig roll i att bidra med kompetens, ansvar och nytänkande i det vi gör varje dag. Som ledare är du en förebild och normskapare med god självinsikt, där dina värderingar genomsyrar ditt arbete och stämmer överens med regionens värdegrund.

Ditt ledarskap bygger på tillit och med förmågan att motivera och engagera andra i syfte att få medarbetare att växa. Du är lyhörd, stödjer och coachar.

Du kan på ett tydligt och enkelt sätt kommunicera din vision och därigenom få med dig andra samt fånga upp behov från verksamheten och sedan omsätta det i HR relaterade aktiviteter. Du är strategisk och långsiktig i ditt arbete och har systemkompetens och en förståelse för hur delar hänger ihop och påverkar varandra.

I ditt arbete tar du ansvar för helheten, både inom den egna förvaltningen och för Region Halland som organisation. Du kan identifiera utvecklingsbehov och därigenom driva förändringsprocessen framåt. Du leder mot resultat, baserat på fakta. Du kan göra avväganden som för verksamheten skapar bäst effekt.

Du som söker har en HR-akademisk bakgrund eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har flerårig chefserfarenhet inom HR eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig alternativt flerårig erfarenhet som senior HR partner. Du har en god förståelse för förändringsprocesser och dess påverkan på verksamheten och kan på ett strukturerat sätt coacha och stödja i förändring. Har du dessutom egen erfarenhet av att ha lett och genomfört förändringsarbeten på strategisk nivå ser vi det som meriterande. Du har dessutom en god förståelse för hur facklig samverkan fungerar och kan i det bidra och agera.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 november. Referensnummer NSVH 229/18.

Övrigt

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna vårdcentralerna, Folktandvården och en Palliativ vårdavdelning. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård till invånarna. Det hälsofrämjande och patientnära arbetet står i fokus. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Kaarina Sundelin, Förvaltningschef

Telefon: 073-405 92 36

Cristine Karlsson, Personaldirektör

Telefon: 070-280 42 90

För att komma i kontakt med fackliga kontaktpersoner vänligen kontakta Sandra Petersson HR som guidar dig vidare.

E-post: Sandra.petersson@regionhalland.se