Ledigt jobb

Psykolog till Missbruk- & Beroendemottagningen, Halmstad

Sista ansökningsdag: 6 januari 2019 Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Missbruk- & beroendemottagningen i Halmstad har till uppdrag att skapa en integrerad kedja mellan specialistpsykiatrin, närsjukvården och kommun i nära samverkan med brukarorganisationerna. En heldygnsavdelning för hela regionen öppnade i september 2016 på Hallands sjukhus Varberg.

Vill du vara med att fortsätta arbetet med en välfungerande beroendevårdkedja där patienten står i centrum? Vuxenpsykiatriska mottagningen i Halmstad kommer nu att utöka beroende- och missbruksvården och söker en psykolog till teamet.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog kommer du att vara del av den ambitiösa psykologgrupp som finns på Vuxenpsykiatrimottagningen Halmstad samtidigt som ditt psykologarbete kommer att vara förlagt på vår enhet för missbruk och beroende. Det beroendepsykiatriska teamet ska arbeta med utredning och behandling av personer med beroende och omfattande psykiatrisk problematik och komplex beroendeproblematik utan allvarlig psykiatrisk sjukdom. Teamet ska också arbeta med konsultativa insatser riktade till övriga vårdgivare i samverkanskedjan samt till övrig psykiatri.

Du kommer du att arbeta med utredningar, bedömningar och behandlingar i öppenvård med personer med beroendeproblematik och psykiatrisk samsjuklighet. Du kommer också att arbeta med stödjande och motiverande behandlingssamtal, telefonrådgivning samt konsultativt inom teamet, övrig psykiatri och gentemot vårdgrannar. Hembesök kan förekomma.

På vår mottagning kommer du att erbjudas regelbunden handledning med externahandledarutbildade handledare både för KBT och för PDT liksom handledning för neuropsykiatriska utredningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som har en bred kompetens av psykologiskt utrednings - och behandlingsarbete. Meriterande är också vidareutbildningar inom beroendeområdet, särskilt kring missbruk/psykiatrisk samsjuklighet. Körkort B är önskvärt men ej ett krav.

God samarbetsförmåga och engagemang i förbättringsarbete viktigt, vi vill att du har en positiv inställning och ser förändringar som en utmaning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och en personlig mognad då det krävs att du kan bemöta patienter som mår dåligt på ett empatiskt och inkännande sätt.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 6 januari 2019. Referensnummer PSH 134/18.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Johanna Hjelmberg, Avdelningschef

Telefon: 0708 70 45 71