Ledigt jobb

Kurator till Hörselhabiliteringen i Halland, placering Halmstad

Sista ansökningsdag: 26 september Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Hörselhabiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som arbetar med grundläggande hörselrehabilitering/habilitering för barn och ungdomar mellan 0-20 år. Vi arbetar därtill med fördjupad hörselrehabilitering/habilitering för personer med hörselnedsättning i alla åldrar. Teamen består i dagsläget av specialpedagog, kurator, audionom, logoped, läkare, psykolog, teckenspråkslärare, medicinsk sekreterare, hörseltekniker/ingenjör och avdelningschef. Vi har två mottagningar, en i Halmstad och en i Kungsbacka samt två team, ett barn- och ungdomsteam och ett vuxenteam.

Arbetsbeskrivning

Som kurator hos oss jobbar du såväl med barn och ungdomar som med vuxna med hörselnedsättning. Du kartlägger patienternas psykosociala situation och hörselhabiliterings- och hörselrehabiliteringsbehov. Våra insatser sker enskilt eller i grupp. Du samordnar dina insatser tillsammans med kollegor eller andra verksamheter i landsting/region samt med myndigheter i övrigt. Du erbjuds kontinuerlig handledning tillsammans med andra kuratorer i förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen med relevanta vidareutbildningar för kuratorsarbete. Körkort är en förutsättning. Du har god datorvana och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med habilitering/rehabilitering. Meriterande är att du har kunskap/erfarenhet från hörselvårdsområdet.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och som har lätt för att skapa relationer och nätverk. Du är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att jobba såväl självständigt som att samarbeta med och runt patienter tillsammans med kollegorna i arbetslagen. Du är en person som visar engagemang och som bidrar med dina kunskaper till att utveckla vår verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 september. Referensnummer ADH 83/18.

Övrigt

Om du blir aktuell för intervju planerar vi att hålla intervjuer i Halmstad den 4/10 (eftermiddag) samt 11/10 (eftermiddag).

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Lovisa Månsson, Avdelningschef

Telefon: 035-14 61 25

Cecilia Malmqvist, Kurator

Telefon: 010-456 31 98

Katarina Bonfré, Saco

Telefon: 0340-48 16 56